Kukuruz kokičar

Ko kaze da se lako prodaje? Jedino male kokicare koji prodaju po trgovima i ulcama. Organizovanog otkupa nema.
 
И ја сам продавао на 25-50-100кг максимално док ме није звао човек са огласа и откупио све остало, са роком плаћање 7 дана, а од тога ништа, боље да сам и даље по мање продавао. Срећа па је само 500кг у питању. Обратите пажњу! Има о овоме мало речи и у теми пасуља.
 
Zar niko ne seje kokice ? Mi za sad posejali ~42 jutra, ako se nisam prešao ovako računajući iz glave.
0d127f1e73b2a8f934914d3532fbc4ef.jpg
 
Eto ti na slici, Ag Alumni. Američki hibridi. Samo njihove hibride sejemo.

A distribucija nije "problem", više od 40 godina radimo sa kokicama. Kontinuiran kvalitet i količina.

Zašto "problem" ? Zato što se i nama dešava da godina podbaci, pa iako je sve odradjeno po PSu, desi se da neki hibrid podbaci. Manje više zbog roda. Više po veličini zrna, I kvalitetu,ukusu i zapremini kokice. Doduše, i to se proda, samo teže i naravno jeftinije.


Sent from my HTC One mini using Tapatalk
 
Mislio sam ko seme distribuira? jer nisam ni znao da ovde ima stranog semena a posebno da imaju dosta raznih hibrida,inace ja ga nikad nisam sejao ali me ove sarene vrece semena podstakle da saznam nesto novo a i da malo osvezavamo temu pa se mozda jos neko javi
 
Mi radimo sa, Conus Glorijom i Pećinom. Dal ih ima još, ne znam, ne verujem. A i nije neka potražnja za ovim hibridima, em su skupi em je malo ko uopšte i upoznat sa njima.



Sent from my HTC One mini using Tapatalk
 
Drugari treba mi savet u vezi proizvodnje kokičara. Naime pre desetak godina moj deda i otac su proizvodili kokičar na 2-2,5ha ali po meni je sve to bilo amaterski i naravno prinosi nikakvi. Mada i sa takvim prinosima su uspeli da nešto mehanizacije nabave jer su imali dva kupca koji su uzmali sve što proizvedu. Za sad bi pokušao da posejem na jedno 0,25ha i onda probam da nađem kupce za to. Zato ako možete da mi kažete koja agrotehnika treba da se primeni. Znam da ću sejati ZP 611k i pošto mi je parcela blizu kuće i imam dobar bunar sa dosta vode hoću da ga zalivam sistemom kap po kap. Dakle pitanje za sve je: koliko kojeg djubriva (mada prema urađenoj analizi ima dooosta P i K), kad i na koji razmak setva i koji herbicidi se koriste? Braće se jednorednim beračem kojeg posedujem i biti lagerovano u čardak. hvala svima koji budu pomogli.
 
Priprema, setva, osnovno, prihrana kao i kod običnog. Nema neke filozofije.

Ti zemunci umeju da budu dobri, pogotovo ako se zalivaju. Tako sam čuo iz priče. Bitno da bude krupan, i da ima dobru kokicavost. Ali ni to mu ne garantuje prodaju.

Sent from my HTC One mini using Tapatalk
 
Rekordni. Jednu njivu smo obrali u klipu, susili i okrunili 3700kg/kj.
Ostalo se kruni.
Imali smo neke ranije hibride, ti su bili slabiji. Redovani hibridi iz grupe 600, prosek malo jače od 3t/kj. Na njivi čeka još 42kj.

Sent from my HTC One mini using Tapatalk
 
U sušari. Sušara može da suši i u klipu i u zrnu. Zidana susara, sa dve ćelije kvadratnog oblika koje deli pregradni zid. Tako da dozvoljava strujanje vazduha.

Rastojanje od tog pregradnog zida do gornje ploče je oko 1,5m. Patos čini mreža sa rupama od otprilike 2-3-4 milimetra. Dovoljno veliko da zrno ne propada, a opet dozvoljava strujanje vazduha.

Nadam se da sam dobro objasnio.


Sent from my HTC One mini using Tapatalk
 
Nazad
Vrh