obi
Član
Završen vršaj prinos 4,5t po hektaru vlaga 15%, zrna raznoraznog. Hibridi 0164, 0127 i zp 4790 koji je najlošije izgledao i najteže se istarupirao.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Meni je većina zemlju u ataru Gložana pa dobro znam koliko je i gde palo. Dobro je pokisao samo deo oko sela prema Begečkom ataru, i Begečki deo atara gde rade Gložančani je dobro pokisao. Sve ostalo, prema Čelarevu, Petrovcu i Ns je slabo kislo. Pre neki dan je kombajner pričao da se prinosi vrte oko 3-3,5 t/kj.Danas se čuo sa čovekom iz Gložana kaže 8 tona po hektaru navro kukuruza taj kraj oko Palanke izgleda kisno kad je trebalo.
Ti si bar imo tih parcela od 5,5 t kod nas je to domen sajnsfikcijeJuče konačno završili kukuruz. Zadnje skidali prve sejane, ujedno i ubedljivo najlošije kukuruze.
Dkc 5182 i p0164 sa 5,5kj površine dali oko 4 tone zrna.
Lepo bogami, žetvu počeli sa skoro 5,5t/kj a zevršili sa 800kg/kj.
P 0164 na prvoj klasi zemlje jednu njivu nisam ni terao kombajn, skroz jalovo.
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Ne znam da li ima kolega iz Despotova i okoline da.potvrde ako se dobro sećam 2023 god pioniri svi do jednog popadali posle onih silnih oluina .Evo mojih impresija ovogodisnjeg roda kukuruza: Predusev na svim parcelama psenica.Djubrenje NPK 12-32-16=100 kg/kj zaorano i predsetveno Urea 100 kg/kj. Setva obavljena 29. i 30. aprila i 1. i 2. maja. Sejano na 23,5 cm. Hibridi KWS Hipolito,Kasmir i Don Zuan...Pionir P0200,0217,9911 i 0900. Prinosi od 1500 kg/kj-5000 kg/kj...KWS hibridi za tonu bolji od Pionira! Pionir hibridi svi bili iskrivljeni od vetra koji smo imali krajem juna meseca. KWS hibridi nisu ni mrdnuli. Prosek je oko 3 tone/kj.
Kod mene tako od kad znam za sebe ide... osnovno samo na pšenicu. Ostalo samo urea na proleće. Radio analizu letos, P i K svuda u višku...Jedno znam što se tiče kukuruza i suncokreta, sledeće godine samo Urea na kukuruz . Ove cene veštaka su bolesne.
Sta tije zapadni srem, Miroslave odlican prinos u odnodu na ostatak Serbije.Danas uradjen kukuruz, predusevi psenica i suncokret,sortiment ZP,,Pioneer, malo Syngente,sve izmesano u prikolice...suma sumarum 3.9-4t/kj.
Bez ne e velike razlike u odstupanju po prinosima.
Koliko se secam,ti si bese godinama koristio Map?Kod mene tako od kad znam za sebe ide... osnovno samo na pšenicu. Ostalo samo urea na proleće. Radio analizu letos, P i K svuda u višku...
Sent from my SM-A546E using Tapatalk