Kukuruz 2025

Završen vršaj prinos 4,5t po hektaru vlaga 15%, zrna raznoraznog. Hibridi 0164, 0127 i zp 4790 koji je najlošije izgledao i najteže se istarupirao.

Danas se čuo sa čovekom iz Gložana kaže 8 tona po hektaru navro kukuruza taj kraj oko Palanke izgleda kisno kad je trebalo.
Meni je većina zemlju u ataru Gložana pa dobro znam koliko je i gde palo. Dobro je pokisao samo deo oko sela prema Begečkom ataru, i Begečki deo atara gde rade Gložančani je dobro pokisao. Sve ostalo, prema Čelarevu, Petrovcu i Ns je slabo kislo. Pre neki dan je kombajner pričao da se prinosi vrte oko 3-3,5 t/kj.

Juče konačno završili kukuruz. Zadnje skidali prve sejane, ujedno i ubedljivo najlošije kukuruze.
Dkc 5182 i p0164 sa 5,5kj površine dali oko 4 tone zrna.
Lepo bogami, žetvu počeli sa skoro 5,5t/kj a zevršili sa 800kg/kj.
P 0164 na prvoj klasi zemlje jednu njivu nisam ni terao kombajn, skroz jalovo.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Evo mojih impresija ovogodisnjeg roda kukuruza: Predusev na svim parcelama psenica.Djubrenje NPK 12-32-16=100 kg/kj zaorano i predsetveno Urea 100 kg/kj. Setva obavljena 29. i 30. aprila i 1. i 2. maja. Sejano na 23,5 cm. Hibridi KWS Hipolito,Kasmir i Don Zuan...Pionir P0200,0217,9911 i 0900. Prinosi od 1500 kg/kj-5000 kg/kj...KWS hibridi za tonu bolji od Pionira! Pionir hibridi svi bili iskrivljeni od vetra koji smo imali krajem juna meseca. KWS hibridi nisu ni mrdnuli. Prosek je oko 3 tone/kj.

Juče konačno završili kukuruz. Zadnje skidali prve sejane, ujedno i ubedljivo najlošije kukuruze.
Dkc 5182 i p0164 sa 5,5kj površine dali oko 4 tone zrna.
Lepo bogami, žetvu počeli sa skoro 5,5t/kj a zevršili sa 800kg/kj.
P 0164 na prvoj klasi zemlje jednu njivu nisam ni terao kombajn, skroz jalovo.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Ti si bar imo tih parcela od 5,5 t kod nas je to domen sajnsfikcije

Evo mojih impresija ovogodisnjeg roda kukuruza: Predusev na svim parcelama psenica.Djubrenje NPK 12-32-16=100 kg/kj zaorano i predsetveno Urea 100 kg/kj. Setva obavljena 29. i 30. aprila i 1. i 2. maja. Sejano na 23,5 cm. Hibridi KWS Hipolito,Kasmir i Don Zuan...Pionir P0200,0217,9911 i 0900. Prinosi od 1500 kg/kj-5000 kg/kj...KWS hibridi za tonu bolji od Pionira! Pionir hibridi svi bili iskrivljeni od vetra koji smo imali krajem juna meseca. KWS hibridi nisu ni mrdnuli. Prosek je oko 3 tone/kj.
Ne znam da li ima kolega iz Despotova i okoline da.potvrde ako se dobro sećam 2023 god pioniri svi do jednog popadali posle onih silnih oluina .

Od kad je corteva preuzela pionir nije to to, dupont je to mnogo ozbiljnije radio, moj utisak

Kaze kolega nece vise dkc, prelazi na pionir 100 %, dok je kod mene kontra zakljucak ove godine, mada nije mnogo ni bitno posto svi smanjuju kukuruz

Ja imao jedan kasni , kasnije bacao klipove od pionira 0725 ali kod vrsidbe imao manju vlagu, i mozda nekoliko stotina kila manje po kj od pionira. Za ovu godinu jako dobro.

Danas uradjen kukuruz, predusevi psenica i suncokret,sortiment ZP,,Pioneer, malo Syngente,sve izmesano u prikolice...suma sumarum 3.9-4t/kj.
Bez neke velike razlike u odstupanju po prinosima.

Poslednja izmena:
3 ili 4 godine... Pre je stalno išla 16-ica ili 15-ica. Posle toga par godina map. Zadnjih godina gledam šta mi je isplativije da uzmem od mešanog...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Pionir 9960, na dobroj zemlji ostvario prinos od 40 m/kj, vlaga 13-13,5 %. Dio sklopa je falio zbog prilične pokorice. Kakva je godina zadovoljan sam.

Nazad
Vrh