Kukuruz 2025

Zavrsen kukuruz u ovoj godini za zaborav, prosek 1200kg/ha. Moj otac se za svojih 60 godina ne seca ovako losih prinosa. Bilo je kad na smonici bude bas los kukuruz tipa kao 2012 i seca se neke suse iz 90tih cini mi se, ali je zemlja blizu Morave uvek radjala dosta bolje da nadomesti ovu losiju zemlju i uvek je bila neka sigurica. E sad smo doziveli da ni tamo nigde prinos nije presao 2t/ha. Sta se tu desilo da nije bilo cak ni jakih rosa ne znam, da li je rekordno niska Morava zadnje 2-3 godine uticala na podzemne vode ili nesto trece ne znam. U tom delu imam i 3 hektara soje planiram da potanjiram, nema racuna da placam kombajn, otvorila se mnogo dok sam cekao da uzre gornji spratovi i da odbaci lisce bar malo. Ono sto sam skinuo sam lopatao da zelena zrna i mahune ne upale ostatak.
Toliko za ovu katastrofalnu godinu, sta ce se sejati dogodine videcemo, mrsko mi i psenicu da posejem kad znam da ce je imati more.
Kolega, po pisanju da se primetiti da si mlad, ali nemoj pesimisticki da razmisljas. Posle lose god. docice bolje. Optimizam hrani dusu, pesimizam narusava zdravlje. Meni je 60-a god. i zato tako razmisljam. Zato opusteno, bice bolje. Moj prosek na 10 h je 3650 kg.

Kolega, po pisanju da se primetiti da si mlad, ali nemoj pesimisticki da razmisljas. Posle lose god. docice bolje. Optimizam hrani dusu, pesimizam narusava zdravlje. Meni je 60-a god. i zato tako razmisljam. Zato opusteno, bice bolje. Moj prosek na 10 h je 3650 kg.
Jeste u zivotu ,al za biznis nije dobar optimizam .

Ja vec 5 god za redom govorim sebi “bice bolje sledece god” i dodje jos gora godina. E sad smo vec dosli u sutuaciju da gore ne moze :) tako da se za sl godinu spremamo

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jeste u zivotu ,al za biznis nije dobar optimizam .
Pa nismo svi ni rodeni za biznis. Moja poruka "skromnost je vrlina". Kakve su nam misli takav nam je i zivot. Covek je sam sebi najveci neprijatelj, jer precenjuje svoje mogucnosti i upada u probleme. Od kada sam imao mozdani udar (2022), pokusavam drugacije da gledam na zivot, jer ON (zivot) brzo prodje. Zato pozitiva i skromnost, ZDRAVLJE je najvaznije.

Optimizam hrani dusu to podrzavam, ali ne puni novcanik. Ne bih razmisljao pesimisticki da su zadnje 3 godine bile ekonomski isplative, a i to je pesimizam iskljucivo vezan za posao kao posao. Jer mora da se presece kad dodje do neke kriticne tacke, da li se hvatas za neku slamku i spasavas se ili budes optimistican i uporan da ces se spasiti i udavis se. Sto se tice samog zivota i pogleda na zivot tu mi optimizma ne manjka, cak ga nekad ima i previse. Sa tim prosekom preko 3t bih se nekako mozda i izvukao ove godine, makar da pokrije ulaganja. Ovako minus

Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk

U Pećincima običan seljak je propao i propada ko ona stvar kroz pocepane gaće da u poređenju sa nekim likovima deluju i smešno i jadno u isto vreme. Ima par seljaka koji kao napreduju ali kad bi se oljuštili, videlo bi se pravo stanje.

Bas tako! Jedna velika istina! Ali ako vec imas to sto si naveo zar nije dato isto od Boga da radis, da zaradis i da ipak imas nesto vise od toga sto si naveo kako bi svakako ziveo bolje a daleko od toga da se razbacujes novcima koristeci ih u svakakvim glupostima?!

Uradjen kukuruz 5075 sejan pocetkom maja. Prinos 3600kg po kj vlaga 13,5

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh