Kukuruz 2025

Dolovac, kakav je prinos kod vas kukuruza? ja bih trebao sad u toku nedelje da ga zavrsim, kod mene ocekujem od 0 pa na nekim retkim parcelama 2,5-3 tone ...

Generalno slusajuci ljude koje poznajem a imaju veze sa ukrajinom, tamo nije kamen na kamenu ostao. Pola zemlje nije ni posejano. Nema muske radne snage. Tako da te price jeftin uvoz ne verujem.
A sto mislis da nekom stocaru u februaru martu nije realno da prodam kukuruz po 30-35?
Ne brini cuvam ledja ide sve kipovanje na spuz. Ide lako i brzo.
Realna cena je ona koju prodavac i kupac dogovore. Ja nebi prodavao ispod 40 din. Veliko Gradiste je glavni recni granicni prelaz, gde se prevozi rasuta i kabasta roba. Tu su prave info. o uvozu i izvozu nase robe. (tu sam radio). Zato tvrdim da je Srbija uvozila zito (primorana od EU) i cena naseg je pala sa 44,43 din. u prolece 2023. na 25-28 din. Veliki pozz
Generalno slusajuci ljude koje poznajem a imaju veze sa ukrajinom, tamo nije kamen na kamenu ostao. Pola zemlje nije ni posejano. Nema muske radne snage. Tako da te price jeftin uvoz ne verujem.
A sto mislis da nekom stocaru u februaru martu nije realno da prodam kukuruz po 30-35?
Ne brini cuvam ledja ide sve kipovanje na spuz. Ide lako i brzo.

Neznam koliko je lose u Rumunskom delu banata,jel gledajuci kod nas kako se pise ovde krecuci zapadno,od backe i srema prema istoku sve losiji prinosi. Nemogu da se setim dal kolega @Peet ili @talianu posecuju Rumuniju redovno ?
I kod njih je lose sto se tice kukuruza. Gde je navodnjavano je ok. Oni nekako vise imaju psenice,repice, suncokreta nego kukuruza. Bar mi se cini ove godine.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Šta mi znamo, evo naj novije izjave pametnog ministra poljoprivrede :
"Jedino gde najveći podbačaj imamo, to je kukuruz, gde imamo podbačaj u ukupnoj proizvodnji - oko sedam odsto, a oko 14 odsto su manji prinosi po hektaru, govorim o prosečnim prinosima", rekao je Glamočić, dodajući da ova godina nije bila povoljna ni za voće.

Danas probali nešto za hraniti mokroga . Jedan krug okolo puni bunker 5 kubika skroz . nije stalo na 500 metara dužine 5 redi . Vlaga prevelika , kukuruza bude . Prelazimo na suncokret .

c116cd04e0dacacb4af5853f594de577.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

I mi smo probali danas. Samo kod nas staje 3 kruga na duz od 500m i nije pun bunker… od 1300-1500kg po kj. Vlagu nisam merio. Da mi je neko pricao da cu imati u istoj godini tonu suncokreta vise od kukuruza nikad nebi poverovao..

Bez padalina sve je to pušiona . Evo tipa samo postrna sjetva na ječmu 10.7. Da sam znal da bude tak dobro . Posadil bi ga na polovini strnjaka . 400 kg/ha 15-15-15 . 2 folijarno sa mikroelementima . Korov talisman i murall .
6e76028890a7976cecb6d55593d2144d.jpg

78843e5e92fb9ddb86e4ea32ef528256.jpg

Nazad
Vrh