Kukuruz 2025

pa kakav ogled se moze nazvati ogledom ako je razlika setve primer 25dana?

kakav je to ogled kad uslovi nisu isti za bilo koje hibride pa cak i iste a kamoli 2 semenske kuce,a ne jos i vise
takve sam 'parametre' ja dobio, tj tako je dečko dobio od profesora, na kraju smo se ja i taj dotični profa pošteno posvađali i akademski gospodin profa me pošteno izvrijeđao preko telefona,neke psovke prvi put čuo u životu...malo je falilo da uopće ne radim ogled, (tj radio bih ga samo za sebe i kao svake godine) al žao mi bilo dečka i da ostane bez rezultata i svega, tj završnog rada
Kad sam ga nazvao u toku kasne sjetve da ne mogu ostvariti dubinu sjetve željenu od 5cm jer vlaga tek na 8-9cm i da bih posijao dublje jer će bit katastrofa sklop a kiše ni u najavi i taj put me pošteno izvrijeđao. Na kraju je sklop bio katastrofa, cca 47-56tis iz 10 različitih brojanja na njivi. Vjerojatno nikad više u ovakve poslove se ne upuštam, radit ću oglede redovno i dalje za sebe, čisto iz provjere da vidim kakav je trend što se tiče rane/kasne sjetve....

a drugo, a kako napraviti ogled rana - kasna? ranu prijepodne a kasnu poslijepodne?!?! o Krista ti, ne vrijedi ovdje trošit vrijeme... :ROFLMAO:
isti hibridi!
kakav je to ogled kad uslovi nisu isti za bilo koje hibride pa cak i iste a kamoli 2 semenske kuce 😂😂😂😂
REALAN!
Ne odlučuješ ti kad će pasti kiša i ostalo, rijetko kad budu isti uslovi na početku i na kraju sjetve, i u takvim realnim uvjetima bez navodnjavanja vidiš šta je bolje!!

pa upravo se i zato zove ogled jer je na istoj njivi isti razmak isti predusev isti dan setve,pa meris pola jutra i gledas koji je sta bolje dao

kakav ogled ima veze setva 6 aprila i setva 25aprila
o cemu opet bulaznis?

to nisu ogledi vec razliciti datumi setve pa kome kad padne kisa,oprasivanje i ostalo

ima ko je isti hibrid sejao po 30nesto dana razlike i sad ti to nazivas ogledom? razlog jer mu propala soja ili suncokret pa na kraju stavio kukuruz,isti hibrid

to su godine koji ce kako imati srece da rodi a ne ogled
vidim sve vise strukovnih menadzera o palamudjenju sta i kako a znanje u ofsajdu totalnom

Merena danas vlaga na DKC 5075 14,8. Vlagu podizu oni čmanjci od klipova, na njima je zrno krupno i vlazno. Čekam sledecu nedelju.

pa upravo se i zato zove ogled jer je na istoj njivi isti razmak isti predusev isti dan setve,pa meris pola jutra i gledas koji je sta bolje dao

kakav ogled ima veze setva 6 aprila i setva 25aprila
o cemu opet bulaznis?

to nisu ogledi vec razliciti datumi setve pa kome kad padne kisa,oprasivanje i ostalo

ima ko je isti hibrid sejao po 30nesto dana razlike i sad ti to nazivas ogledom? razlog jer mu propala soja ili suncokret pa na kraju stavio kukuruz,isti hibrid

to su godine koji ce kako imati srece da rodi a ne ogled
vidim sve vise strukovnih menadzera o palamudjenju sta i kako a znanje u ofsajdu totalnom
Pa upravo ogled razlicitih rokova sjetve.

Pa upravo ogled razlicitih rokova sjetve.
:haha: :haha: :haha:

pa nijedna godina nije ista sto se tice padavina nego sama sreca istih kao sto je i sada

to nije ogled vec ko ima vise zemlje ni nemoze da poseje u 5 dana,pa se razvuce setva na 20+dana i sta sad taj kao pravi ogled?

ima ko namerno razvuce pa seje 5tog i 25tog zbog vrsidbe naprimer a ne da pravi ogled jer se to nikako ne moze nazvati ogledom

realni uslovi gde nam na 200m razlike u njivama padalo po 20l kise razlike i pise se realni uslovi

mati moja mila,kakve gluposti

Juče ujutru vlaga 14.7 danas 12.9.Skinuli smo danas 15kj. Rod 2500kg po kj...na druge 2 parcele juče 800 kg, a dve parcele probali i na duž od 800m imali 10 klipova. To pod tarup, nula ko kuća. Sve ukupno u minusu samo takvom

Nazad
Vrh