Kukuruz 2025

pa kakav ogled se moze nazvati ogledom ako je razlika setve primer 25dana?

kakav je to ogled kad uslovi nisu isti za bilo koje hibride pa cak i iste a kamoli 2 semenske kuce,a ne jos i vise
takve sam 'parametre' ja dobio, tj tako je dečko dobio od profesora, na kraju smo se ja i taj dotični profa pošteno posvađali i akademski gospodin profa me pošteno izvrijeđao preko telefona,neke psovke prvi put čuo u životu...malo je falilo da uopće ne radim ogled, (tj radio bih ga samo za sebe i kao svake godine) al žao mi bilo dečka i da ostane bez rezultata i svega, tj završnog rada
Kad sam ga nazvao u toku kasne sjetve da ne mogu ostvariti dubinu sjetve željenu od 5cm jer vlaga tek na 8-9cm i da bih posijao dublje jer će bit katastrofa sklop a kiše ni u najavi i taj put me pošteno izvrijeđao. Na kraju je sklop bio katastrofa, cca 47-56tis iz 10 različitih brojanja na njivi. Vjerojatno nikad više u ovakve poslove se ne upuštam, radit ću oglede redovno i dalje za sebe, čisto iz provjere da vidim kakav je trend što se tiče rane/kasne sjetve....

a drugo, a kako napraviti ogled rana - kasna? ranu prijepodne a kasnu poslijepodne?!?! o Krista ti, ne vrijedi ovdje trošit vrijeme... :ROFLMAO:
isti hibridi!
kakav je to ogled kad uslovi nisu isti za bilo koje hibride pa cak i iste a kamoli 2 semenske kuce 😂😂😂😂
REALAN!
Ne odlučuješ ti kad će pasti kiša i ostalo, rijetko kad budu isti uslovi na početku i na kraju sjetve, i u takvim realnim uvjetima bez navodnjavanja vidiš šta je bolje!!

pa upravo se i zato zove ogled jer je na istoj njivi isti razmak isti predusev isti dan setve,pa meris pola jutra i gledas koji je sta bolje dao

kakav ogled ima veze setva 6 aprila i setva 25aprila
o cemu opet bulaznis?

to nisu ogledi vec razliciti datumi setve pa kome kad padne kisa,oprasivanje i ostalo

ima ko je isti hibrid sejao po 30nesto dana razlike i sad ti to nazivas ogledom? razlog jer mu propala soja ili suncokret pa na kraju stavio kukuruz,isti hibrid

to su godine koji ce kako imati srece da rodi a ne ogled
vidim sve vise strukovnih menadzera o palamudjenju sta i kako a znanje u ofsajdu totalnom

Merena danas vlaga na DKC 5075 14,8. Vlagu podizu oni čmanjci od klipova, na njima je zrno krupno i vlazno. Čekam sledecu nedelju.

pa upravo se i zato zove ogled jer je na istoj njivi isti razmak isti predusev isti dan setve,pa meris pola jutra i gledas koji je sta bolje dao

kakav ogled ima veze setva 6 aprila i setva 25aprila
o cemu opet bulaznis?

to nisu ogledi vec razliciti datumi setve pa kome kad padne kisa,oprasivanje i ostalo

ima ko je isti hibrid sejao po 30nesto dana razlike i sad ti to nazivas ogledom? razlog jer mu propala soja ili suncokret pa na kraju stavio kukuruz,isti hibrid

to su godine koji ce kako imati srece da rodi a ne ogled
vidim sve vise strukovnih menadzera o palamudjenju sta i kako a znanje u ofsajdu totalnom
Pa upravo ogled razlicitih rokova sjetve.

Pa upravo ogled razlicitih rokova sjetve.
:haha: :haha: :haha:

pa nijedna godina nije ista sto se tice padavina nego sama sreca istih kao sto je i sada

to nije ogled vec ko ima vise zemlje ni nemoze da poseje u 5 dana,pa se razvuce setva na 20+dana i sta sad taj kao pravi ogled?

ima ko namerno razvuce pa seje 5tog i 25tog zbog vrsidbe naprimer a ne da pravi ogled jer se to nikako ne moze nazvati ogledom

realni uslovi gde nam na 200m razlike u njivama padalo po 20l kise razlike i pise se realni uslovi

mati moja mila,kakve gluposti

Ko god moze da sacuva kukuruz kod sebe neka to uradi. Ovih 24 din sto placaju je smesno. Srbija prvi put ce uvesti 50 000 tona kukuruza. Ode to na 30-35 lagano do nove godine....

Nazad
Vrh