Kukuruz 2025

Ja probao danas jedan krug. Rucno uzet uzorak 13% vlaga. Kad smo okrenuli jednom izmerim opet 16%. Batalio jos neki dan.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Четвртак скинут пионир 9975 уз наводњавање и све како треба 6,4 тоне по хектару, влага била испод 12. Другар је сејао неког француза, не знам који тачно, једно наводњавање више од мог добио, све остало исто и 5,7 тона по хектару, влага 13.

Koji crni 2.5t po jutru,ima gde nema klipova,a suv je poprilicno,vlaga je tu odokativno 16-17%,ako ne i nize,za nedelju dana skidanje...
pa sta onda slikas kukuruz duzine pivske boce a kao nece dobaciti jedva tonu

pocelo je kukanje ocigledno pa kad se udje u njivu onda---jao nisam se nadao ovom prinosu,kakva je godina prezadovoljan i ostale fore forumasa i jutjubera

Ja danas završio i zadnja 2j..
S prinosom prezadovoljan, malo veći prosjek prinosa kukuruza od prosjeka pšenice ove godine..
Krenuli 25.08 pa lagano do danas, tj u međuvremenu smo i soju skidali,
25.08 vlaga kukuruza bila 14.1 a danas 8.3

Hibridi redom po prinosu:
Os378
Gloriet
Lg31,415
Kashmir (-4.2 t/ha naspram os378)

Ogled p9944-kashmir (+2.1 t/ha u korist kashmira), jako loša oplodnja 9944 i dosta jalovih

Ogled dva roka sjetve:
Samo ću postavit ove dvije slike pa zaključite sami, dva reda jedan pokraj drugog, kasna i rana sjetva, sa iste duljine obrani klipovi i broj klipova s jednog roka sjetve (korpa i pol) i broj klipova od drugog roka sjetve (klipići prekrili dno)
787c0574df988cf3bfc0328884f24753.jpg

59c3ac24bbd2876331a1b0ae8448ed1d.jpg

Klipići..ak je bilo u bunkeru 200kg max sa pola jutra, jako puno jalovih tj bez klipa, nisam vagao..

2c7e70f70332a7e1c55f15c1825b5ca0.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Juče urađen krug oko jedne parcele za trošak pošto nema više starog kukuruza.
Moj dugogodisnji favorit P0164, biće solidnog prinosa, vlaga je oko 25+.
Prošle godine na današnji dan atar je bio čist, sav kukuruz skinut a sada još ni suncokret nije gotov.

Juče urađen krug oko jedne parcele za trošak pošto nema više starog kukuruza.
Moj dugogodisnji favorit P0164, biće solidnog prinosa, vlaga je oko 25+.
Prošle godine na današnji dan atar je bio čist, sav kukuruz skinut a sada još ni suncokret nije gotov.
Tako je Maticu i u nasem ataru.

Interesantni su mi ti ogledi bez brojki i datuma, baš se da fin zaključak izvesti iz njih. Zanimljivo, zanimljivo...

Bit ce objavljeni i sve detaljno u diplomskom radu jednog dečka koji studira poljoprivredni faks u Os i s kojim sam radio ovaj ogled kasne-rane za soju i kukuruz pa proslijedim…

Sent from my iPhone using Tapatalk

pa kakav ogled se moze nazvati ogledom ako je razlika setve primer 25dana?

kakav je to ogled kad uslovi nisu isti za bilo koje hibride pa cak i iste a kamoli 2 semenske kuce,a ne jos i vise

@ Pajdas: Zahvaljujem unaprijed. Ko mu je mentor? Žalosno je da je fakultet u centru grada i da od prakse imaju jako malo, premda sad više nego mi kad sam ja studirao. Mi smo u 9 semestara izašli 7 puta na teren i to je sve. Žalosno.

Nazad
Vrh