Kukuruz 2025

Vlaga tog kukuruza je 21%, a parcela se nalazi na samom ulazu u Deliblatsku peščaru djubrena digestatom.
Dok ista ta firma ima parcelu oko 300 ha ka Bavaništu pod subirigacijom, u tom delu i bez navodnjavanja ima kukuruza a kod njih prećiće 10-11t/ha sigurno, kukuruz kao u najboljim godinama još uvek je zelen. Mada to su parcele od bivšeg kombinata pa su i djubrene decenijama unazad.

Nismo se razumeli, u tom delu ima kukuruza i bez navodnjavanja, a kod njih je navodnjavano i možeš zamisliti kako izgleda, sad još uvek na nekim mestima im leži voda u tim parcelama.
Moj kukuruz 200 metara dalje od te parcele bez navodnjavanja P9944

20250821-140041.jpg

Момо, данас сам пролазио кроз Ножичко, прије тебе на десну страну кад се иде из Жупе има једна њива кукуруза, зелени се као у најбољим годинама, знаш ли како залијева или шта им ради да су остали зелени?

Samo iz nekih razloga nije stigao posijati kad mi ostali tu , nego 15ak dana kasnije. Pocetkom juna sijani , dobro se ukorjenili kad su prosle one velike padavine i to je to. Neki dan kad je bila oluja , njih led nije zakacio a kod mene bio sitan led uz nenormalno jak vjetar pa je sa cela njiva do puta obrijao ,a u dubini je prilicno dobar ,ne kao tamo sto si vidio ali nije loše.
Znaci samo 15 dana da smo sacekali sa sjetvom bilo bi tako .To sto si vidio su od dva covjeka, nezna se koji je bolji ,a razlog je samo kasna sjetva . Oba ce to u silazu inace.

Nazad
Vrh