Kukuruz 2025

Lanac ipo ako mislis po merama.
Sve gledam ono iza ovrseno deluje mi na lanac-dva.
A imas i dve razlicite slike na jednoj nema tona, na drugoj ima 2t.
Ne mislim na izraz nego na prinos 🙃 zato kazem nismo u Sremu .
To sa prve slike smo šacovali da nema vise od 4vrece od 50kg i to je sa te njive sto se vidi iza. Posle smo isli na jos 2 parcele.
Valjda se nece ljutiti predhodni glasaci sto malo otkrivam ☺️

Mrtva trka 😂 te god. znam da smo na 1,5kj nasuli nepunih 6vreca, suncokretiste predusev, kao i sada na ovim parcelama. Sreca pa nemam vise takvog pred useva, a i ovog hibrida naprednog. Kaze mi drugar imaju od tog 9944 bar 60kj. 🫣

Imam i ja 9944, kilav je strašno loše oplodjen, ali opet na jednoj parceli on i blason duo.
Blason duo klip nema dok kod njega 60-70% stabljika ima kakav pabirak.
definitivno hibrid za izbegavanje, nego Dragane jel imaš u nekoj istoj njivi taj pionir i dkc pa da se vidi prava razlika?

Kako je moguće da pojedinci već par godina ne pokrivaju troškove proizvodnje a i dalje se bave istim poslom? Meni ta matematika ne pije vodu.

Tuzno . Nego, cini mi se da dragan ima zmaja , znaci vrv 4 reda. Na slici iza se vidi pokoseno. Dali je obisao 1 ,2 ili 3 kruga ? Brojim kolko moze redove ,lici da je 2 kruga ,16 redova , najcesce 400m duzine, pa mi doslo da je 0.46ha😀

😕😕

Nažalost , nisu još svi svesni koliko malo će roditi kukuruz.
malo morgent

ima da rodi itekako,ne citaj bas sve sasvim kako jeste na ovom forumu to si bar skontao do sada valjda

od kukanja da nema nista rekord suncokreta
sad lagano preko 4t kukuruza(i to suvog) a los kukuruz(imas vide-e na ytubu pa malo istrazuj....zito prosek 45+ tako i jecam+)

nesto je trulo u drzavi Danskoj

Imam i ja 9944, kilav je strašno loše oplodjen, ali opet na jednoj parceli on i blason duo.
Blason duo klip nema dok kod njega 60-70% stabljika ima kakav pabirak.
definitivno hibrid za izbegavanje, nego Dragane jel imaš u nekoj istoj njivi taj pionir i dkc pa da se vidi prava razlika?
Isto i kod mene se blason mng losije pokazao na istoj parceli od Pinki duo, Pinki je imao svaka biljka kakav takav klip dok blason mozda 50-60%

Nazad
Vrh