Kukuruz 2025

Zelen jeste, ali ga je vetar poprilicno povaljao, prva slika tek poceo da metlici, pitanje je dal ce nesto biti od ovoga.
20250708-165735.jpg
20250708-175043.jpg

Legnuće još dole kako bude nalivao, ali ne brini ništa sve adapter podigne, kod vas nije ni bilo suše?

Videcemo, ali mislim da Stankic gresi, ovako kad gledas dobro se drzi jos, samo sto ga vetar polegao, imali smo srece sto smo sejali kasnije, bilo je suse i to zastoke, ali kao sto kaze kolega kasnije smo sejali od svih i onda je uspeo da pregura one silne vrucine.

Dali je moguće da niko u martu nije sejao? Slabo se nešto spominje martovska setva.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Od pre 15 minuta sa njive i pred kišu nekidan:

30-40% ovakav i mislim da se tu zakasnilo, ali kako mi se čini 60ak % kao da tek tera klip i resu, a ima i jajlovog bez ičega

Šta će biti bog sveti nek pogodi.
Nakislo je oko 8-9cm ovde e sad kolko je palo to i koliko će povući videćemo...

Ja ipak mislim da od ovakvih nema nista, metlica izasla ima par dana, klip se ne vidi dok ne odlomim lisku.
Kada odlomim stoji slepljen uza stabljiku, deluje da nece isterati
3e48a74f819979175bcf009ef142cf60.jpg
b9e4f647c18031cd9308cc590422e723.jpg

Poslato sa RKY-LX1 pomoću Tapatoka

Ja ipak mislim da od ovakvih nema nista, metlica izasla ima par dana, klip se ne vidi dok ne odlomim lisku.
Kada odlomim stoji slepljen uza stabljiku, deluje da nece isterati

Otkrićemo uskoro, na dosta parcela isto ovo sam primetio, na nekima sam primetio i obrnutu situaciju da je izašla svila a nije metlica,
Definitivno kukuruz koji je ošamućen od suše produžuje taj period metličenja i svilanja, videćemo sada da li vrede te oznake akvamaks, cacktus i sl..
koji je hibrid?

Ovo je upitanju ZP 606
Isto sam primetio i na BC Pajdasu, mozda odem sutra njega da obidjem.
Kukuruz je bio odlican jednak dok je bio do visine kolena, posle toga haos kako je nejednak.
23-ceg maja je pala zadnja kisa i tukao ga grad.

Kod mene ima popadilih, nema mnogo možda 2-3%,uopšte nije mogao da pusti koren jer nije imao zašta sa se uhvati, pukla je zemlja oko svakog struka i sada se samo ljulja, palo je 25mm kiše, još je mekano u njivi, nadam se da će da se ukoreni z 5-6 dana, drži se samo na duboku žilu ali sada ima vlage da se uhvati gore, inače biće niži nego obično, nekih 2metra možda. Hibridi su BC Majstor, Klipan i još neki pod brojem, ne sećam se. Pored mene brat posejao DKC i ZP, malo su ranije krenuli ali su već završili, daj bože da bude nešto ali teško. Imaće ovde vlage za 10dana,samo da ne bude ekstrema jer biljke više nisu u stanju da se brane.

Nazad
Vrh