markokurjega
Član
Ako je osiguran biće nešto.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
misliš na Čivinu zemlju? on tamo ima 2 komada kolko ja znam, nema tamo nijedna tabla od 17jjedan komad od 17j sto sam ja placao 450e jutro od 2016 do 2022.pa 2023 spusteno na 300e jer sam hteo odustati, pa 2024 odlucio da odustanem i zadnja ponuda da radim od tog vlasnika mi je davao 200e os nes kasnije sam cuo da je uzeo jedan iz ulice za 220e po jutru.sad eo nije ni prosla godina vec unapred covek odustaje.lep komad dobra zemlja al taj deo svaka kisa omasii taj deo atara u proseku dobije 100-150l godisnje.prosle godine blize 50l.tu blizu te table nekih 100m ima i njivu jedan clan ovog foruma on je drugi sused od te njive.cuo sam navodno da je i njemu nudeno vec konkretno ta tabla.pocetkom meseca sused mi pricao da je u ataru nabrojao nekih 40hektra jalovo vec godinu i pol, neke cak dve godine.sad kako cujem s ovim nedavno to ce biti vec oko 100jutara jalovo
ja sam odustao prosle godine od 75j i verovatno ove godine jos 30j sem ako cena zakupa jutra ne padne na 150e u meduvremenu al zasad najverovatnije da odustajem od jos 30j.tih 30 placam trenutno 250e.ak bude trazio 200e i vise po jutru odustajem sigurno
koliko vidim ista faza dobio šamarčinu kao moj prošle godine. kad bih napisao prinos ne bi vjerovali
meni je tako potuko 2023 god bilo ga je da se plati kombajnJel ima neko iskustva sa ledom u ovoj fazi?
lepo rece jedan kolega nedavno.dok ne bude jalovih njiva u ataru stanje nije ni blizu kako se piskara i prica.ja sam mu jos prosle godine doci ces ti mene molit da ti ju radim za dzabe sam da korov ne rasteZnaci i kod vas je napucana cijena arendi a jos vise goritr nego nas kraj. Pa tako sam i mislio da ce se desavati kad nee bud vrijedilo bit cee neki i sa 100 eura. Sretni da dobiju po jutru
druze imas dva izbora kad dobijes fondove il ces platit tu cenu da se vidi povecanje proizvodnje il ces vratit fondove.jbg lako je sad mlatit k ko bi rekao da ce bit ovako stanjeNemas blage veze, zato pitaj ove sto su placali 450E kj zasto su toliko placali , evo da te oraspolozim ja sam u to vrije placao 2,25x manje
.
da na njegovu leb te jebo.pa isti **greška bogte deli te dve njive lenija jedna preko puta druge.pa neg sta je tabla od 17j.tu odmah blizu tebe.molit ce nas on da mu toi radimo dzabe sam da ne raste korovmisliš na Čivinu zemlju? on tamo ima 2 komada kolko ja znam, nema tamo nijedna tabla od 17j
koliko vidim ista faza dobio šamarčinu kao moj prošle godine. kad bih napisao prinos ne bi vjerovali
najbitnije mu je da sad dobije 5-7dana dobrog sunca...moj je bio još gori, ni lista i veliko oštećenje od leda po stabljici, kao da ga neko boksao po stabljici pa ostale modrice..nikakav folijarac protiv stresa nisam išao tj ni ne može se traktorom zbog visine i na kraju sam ostao zaprepašten prinosom, pogotovo jer to je bila zadnja kiša koju je dobio do žetve.većina kao ova zadnja slika, još i gore.
Oce,oce,samo se nadajda na njegovu leb te jebo.pa isti **greška bogte deli te dve njive lenija jedna preko puta druge.pa neg sta je tabla od 17j.tu odmah blizu tebe.molit ce nas on da mu toi radimo dzabe sam da ne raste korov