Kukuruz 2025

Da li ima neka firma kojoj treba silaza, da ima masine, da dodje na njivu, uradi siliranje, plati i odnese?

One sušne 2012-te smo masovno davali stočarima kukuruz za dž samo neka ga siliraju i nose da mi ne trošimo našu naftu jer zrna nema....

Nek se sad pokazu super skupi hibridi , akvamax i tako to.
To su sve prevare, imam sada na primer na parceli mog brata, na tri hektara neki ZP, mislim da je 555 i dkc 5092 ostatak, kupljen zato što su ga neki ishvalili, razlika je nenormalna, prvo u visini preko 30-40cm, ZP se nosi odlično sa ekstremnom supom dok je dkc završio, možda još 4-5dana i šteta je 100%.voleo bih da promoteri dodju i da objasne u čemu je problem.

Sad sam se vratio iz obilaska kukuruza,posle jucerasnje 3 litre kise. Nisam hteo danas zito raditi,jedan dan mi nece nista pomoci. Sto se tiice kukuruza,mislim da je definitivno da ce tarup raditi,hibridi dkc 5075 I zp 5601. Suncokret nemam,ali mi deluje koliko sam video,da ce nesto I biti,sad koliko bog zna. Tako da je za ovu godinu izgleda,mrka kapa.

45 dana bez kapi kise
da2fe5057609a2e7cf8f9d43b729ff38.jpg
b9eff2a76055327ca3731014eff986e4.jpg
67f27742fa21c049cfe708fa25627362.jpg

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

To su sve prevare, imam sada na primer na parceli mog brata, na tri hektara neki ZP, mislim da je 555 i dkc 5092 ostatak, kupljen zato što su ga neki ishvalili, razlika je nenormalna, prvo u visini preko 30-40cm, ZP se nosi odlično sa ekstremnom supom dok je dkc završio, možda još 4-5dana i šteta je 100%.voleo bih da promoteri dodju i da objasne u čemu je problem.
DKC od sjaja do ocaja!

Kod nas u ataru najviše doprinosi vreme setve izgledu kukuruza... Rani rokovi još uvek se drže nekako, kasniji loše, a od onih iz presevanja bojim se da već sad nema nade za njih, suncokreta skoro da nemamo u ataru, svi su presejani kukuruzom, i taj kukuruz sad pati sve u 16,neki se mogu još uvek špartati koliko su ostali niski i tanki, a plus podgoreli do pola, baš baš najeb...

Nazad
Vrh