Kukuruz 2025

lep kukuruz
medjuredno spartanje izostalo?
Nebi mu pomoglo ni da je bilo, ne moze on nista sa 20l kise sto je dobio posle setve, zemlja je teska za obradu ali dosta dobro podnosi susu. Nisam merio ali od pocetka godine daj Boze da smo dobili 80-90l kise, naravno ne racunam ono po 2-3l sto je padalo

cek, onda znaci ako pada 5dana zaredom po 2-3L svaki dan to je beznačajna kiša?!
sad sam gledao kod sebe, ak računam samo te dane sa 4L i više dobili smo od 1.1. nekih 42L a realnost je da smo 130L....

cek, onda znaci ako pada 5dana zaredom po 2-3L svaki dan to je beznačajna kiša?!
sad sam gledao kod sebe, ak računam samo te dane sa 4L i više dobili smo od 1.1. nekih 42L a realnost je da smo 130L....
Razlika je 3 4 lit kad je 30 stupnjeva i, vise i kad je 15,16 17 stupnjeva ko sto je bilo u 5. Mj.....
Kod nas je konkretan problem sto je bilo previse kise u kratkom vremenu i napravila je beton od zemlje i sad smo u problemu radi toga....

Kakvog ste mišljenja za Uan? Znam da postoje akuoe adaptacije za kultivatore, a skoro videh da moze i prskalicama sa nekim cudnim diznama

Neko uporedjenje sa proslom 2024 god. Na danasnji dan:

856418d15635a69aa4a5ae4c28aa95c5.jpg

51f0b09155b56092ff4b487dded43924.jpg

Pa onda 26 Juna :

7d861520faa549f13b77d9b1ccb0d095.jpg

0919797a3d4912f730a2490c8ae61689.jpg

Znaci, moze biti vruce ako u zemlji ima dovoljno vlage.

Jun pa do 22 Jula imali smo redovnih i to solidnih padavina!
Nakon toga sledi susni period bez kisa do kraja Septembra.
Kukuruz je isterao svoje ali soja od izeuzetno visokog potencijala prinosa pada na ispod prosecnog.
Nekvalitetno nalivanje zrna i nista od ocekivanog prinosa.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Neki su imali do 22. Jula kiše a neki do 2. Jula.kada su u većini mesta bile zadnje padavine do sredine Septembra. A te tri nedelje razlike su vrlo značajane. S tim da je prošle godine vegetacioni period bio ubrzan, setva je bila ranije, usevi su bili razvijeniji u ovom trenutku.
Tri nedelje više sa padavinama u letnjem periodu u odnosu na druge je značajna "prednost".

Verovatno zavisi od datuma setve.. Moj je dobro napredovao poslednjih 2 nedelje, sada pocinje da se uvrce preko dana ali sve je to ocekivano. Oko pola 9 uvece odvrne sve listove, bude normalan preko noci i ujutru..

Meni kukuruz izgleda kao polu uspela postrna setva- nikao i narastao do neke tačke a onda više ni makac. I to ne samo moj nego većina u ataru. Od nedelje se predviđa i do 35 stepeni. Uvrnuo se na 28 a kakv će biti onda?

Možda su mu metlice pod zemljom. 😁 Elem,
ranije setve su više rastom ali su i potpaljene od dole, kasnije nisu ali svakako su svi uvrnuti i strašni.

Два реда (мушке) биљке се не чупају, на четири реда (женске) биљке се чупају. После се та два реда тарупирају на којима нису чупане метлице тарупирају.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Ova godina je najextremnija od kako ja pratim vreme, a ima tome vec.
Godina ubitacna za sve, al bas za sve.
Preslismo iz zamrzivaca u rernu u roku od svega par dana.
Biljke, ne samo ove na njivama, strasno pate. Pomor pcela epskih razmera.
Sta onda ocekivati od ocogodisnjeg kukuruza. Ako ista bude od njega bice to za anale.

Neki su imali do 22. Jula kiše a neki do 2. Jula.kada su u većini mesta bile zadnje padavine do sredine Septembra. A te tri nedelje razlike su vrlo značajane. S tim da je prošle godine vegetacioni period bio ubrzan, setva je bila ranije, usevi su bili razvijeniji u ovom trenutku.
Tri nedelje više sa padavinama u letnjem periodu u odnosu na druge je značajna "prednost".
Ja uporedjujem odnos na danasnji dan izmedju prosle godine i ove a ti zapeo o znacaju i odrazu na prinose!

Nazad
Vrh