paorpaor
Član
Negde ce se ponoviti.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To sto ti je krezav u basti , u pitanju je nesto drugo ,a ne vlaga.kukuruzu ce jako malo znaciti donja vlaga ako od gore przilo u vreme oplodnje
znam vec koju godinu u basti,kukuruz za kuvanje pod kap pod kapom klipovi krezavi i nikakvih ako ih i ima
stabljika naravno zelena al dzbe kad klip slab
De objasni eminetni strucnjaceTo sto ti je krezav u basti , u pitanju je nesto drugo ,a ne vlaga.
Davno sam čitao da je kukuruzu najpotrebnija voda 7 dana pred odmetanje i 7 dana nakon odmetanjaI ja sam malo se raspitivao. Rečeno mi je da kada se kukuruz zaliva i ima dovoljno vlage bez problema će izvršiti oplodnja. Jer je biljka ista kao čovek . Dakle i ona preko lista ispušta vlagu u vazduh jer se tako rashladjuje i onda je sama atmosfera oko biljke u nekoj vlažnosti. Zato ni polen a ni svila nisu suvoparni i oplodnja je moguća. Dakle treba ga zaliti na par dana pre nego treba da izbaci klip i metlicu.
Kod mene kad god je bilo dobre kiše u tom momentu ja sam mogao da se nadam prinosu, jer oplodnja bude dobra a sam klip ima i dužinu, pa sam tim i dovoljan broj zrna na njemu. Svakako da je posle u julu i prvoj polovini avgusta potrebna još neka kiša ili zalivanje. Da bi se zrno ispunilo do maximuma.
Iz ličnog iskustva znam da se kukuruz bez obzira na zalivanje/vlagu neće dobro ili čak nikako oploditi ako bude 40C° prilikom osipanja polena.I ja sam malo se raspitivao. Rečeno mi je da kada se kukuruz zaliva i ima dovoljno vlage bez problema će izvršiti oplodnja. Jer je biljka ista kao čovek . Dakle i ona preko lista ispušta vlagu u vazduh jer se tako rashladjuje i onda je sama atmosfera oko biljke u nekoj vlažnosti. Zato ni polen a ni svila nisu suvoparni i oplodnja je moguća. Dakle treba ga zaliti na par dana pre nego treba da izbaci klip i metlicu.
Kod mene kad god je bilo dobre kiše u tom momentu ja sam mogao da se nadam prinosu, jer oplodnja bude dobra a sam klip ima i dužinu, pa sam tim i dovoljan broj zrna na njemu. Svakako da je posle u julu i prvoj polovini avgusta potrebna još neka kiša ili zalivanje. Da bi se zrno ispunilo do maximuma.