Kukuruz 2025

Kada ste vi ovo sejali?
Moj sejan 18 aprila će za 10tak dana da izbacuje metlicu.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Kraj aprila i početak maja, nije moglo ranije, bilo je dosta hladno kod mene u kraju nema većih kukuruza a u okolini ima i do 2metra visine ali svi su ugroženi, pitanje je samo koji će preživeti do dobre kiše i koji će imati dobar tajming, ali opet, ako ne bude ozbiljne kiše za 2nedelje nema ništa ni od velikog a ni malog. Prošle godine u ovo vreme kukuruz je bio u top kondiciji i na kraju je kapitulirao.

Ta prica se vrti vec pa evo da ne preteram 5+ godina i svaka je poslednji ekser i svaka je pucanje i opet vidim nove mehanizacije u okolini....da se razumemo, daleko od toga da zelim da se to desi i da likujem, ali mislim da se o tome samo prica i suska a da se isto tako svake godine soli i soli djubrivo kao da nema ni k od krize, plus se hvale rekordima
Do sad se potrosi brdo eksera i jos svi pretekose

Poceo je da uvrce listove,a do medja je vec kapitulirao.Stvarno je ozbiljan problem sto se padavina tice,jos nije kriticno ali ako se u narednih 10-20 dana nesto ne promeni bice zajebano. Ovaj je sejan 16-og aprila,ima slika i ovde na forumu od pre 9 dana i kad je uporedim sa ovom nije mnogo ni porastao.
a13d7eeb-c591-47bb-ac71-f3d7661ecd21.jpg

Ta prica se vrti vec pa evo da ne preteram 5+ godina i svaka je poslednji ekser i svaka je pucanje i opet vidim nove mehanizacije u okolini....da se razumemo, daleko od toga da zelim da se to desi i da likujem, ali mislim da se o tome samo prica i suska a da se isto tako svake godine soli i soli djubrivo kao da nema ni k od krize, plus se hvale rekordima
Malo se vozikao i razgledao njive i jadanas, ono bas deluje lose sve, cak i suncokret, ne mogu da se setim ili sam zaboravio da l je toga bilo pre ali donje listove odbacuje i suse se vec sada
Jako mali broj ljudi živi samo od poljoprivrede, ili ima neki dodatni posao, zaposlene članove gazdinstva, svaštari itd.

Da je bila setva na vreme bilo bi to po njivama puno bolje, ovako, kasno posejano,bilo hladno ,slab porast sad oplajvazila vrućina bez padavina...Sve u svemu loše,meni liči na situaciju iz 2021. kad je takođe sve bilo malo i nikakvo, posle srećom bile kiše u julu mesecu pa se popravilo stanje.

Počelo je vađenje. Viši kukuruz je moj, P0217, manji je komšijin, zamolio me da polijem, oće da rikne od suše i prskanja. Čovek prskao četiri puta, skoro bacio i ureu. U mene je zaorana zelena otpisana postrna soja, predsetveno 350 kg 6:24:12, sejan 11 aprila 75000/ha, 350 kg ureje po hektaru prihrana, oprskan loganom i sa pola litre matona u jednom prohodu, besprekorno čist, malo do komšije me jebe sirak :) Ide doza od 40mm vode, suša je jaka a padavina ni u najavi

1750011133499.jpg
1750011133516.jpg
1750011888507.jpg
1750011869680.jpg
1750011869687.jpg

Ne znam, videćemo prekosutra. Kaže on meni na četvrto prskanje kad sam mu reko da ne preterava, ima da ne bude sirka makar ne bilo ni kuruza :D

Ma oporavice se, nego ne znam šta će posle. Vidim prognoza prognozira sledeće nedelje 35-6 stepeni, a onda moooožda kiša. A ja se više ne vraćam na ovu stranu, imaću postrnu sa druge strane dok skinem žito za par dana.

Malo se vozikao i razgledao njive i jadanas, ono bas deluje lose sve, cak i suncokret, ne mogu da se setim ili sam zaboravio da l je toga bilo pre ali donje listove odbacuje i suse se vec sada
Dok banke klimaju glavom gore-dole biće tako. E a kad krenu levo-desno onda će biti češanja...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Kad smo kod kukurza, ja sam danas postavljao kpk na 50 ari iza kuce. Ocekujem rod kao na ostalih 8.5 hektara 😂
kukuruzu ce jako malo znaciti donja vlaga ako od gore przilo u vreme oplodnje

znam vec koju godinu u basti,kukuruz za kuvanje pod kap pod kapom klipovi krezavi i nikakvih ako ih i ima
stabljika naravno zelena al dzbe kad klip slab

kukuruzu ce jako malo znaciti donja vlaga ako od gore przilo u vreme oplodnje

znam vec koju godinu u basti,kukuruz za kuvanje pod kap pod kapom klipovi krezavi i nikakvih ako ih i ima
stabljika naravno zelena al dzbe kad klip slab

Raspitivao sam se malo u obliznjem selu gde se mnogo radi kpk navodnjavanje kukuruza, prilicno uspesno bude. Jedino sto moze da napravi problem je oplodnja (to sko kazes krezavi klipovi), sve ostalo kpk zavrsava..

Definitivno kukuruz i soja samo u sistemu za navodnjavanje, alternative psenica raz jecam suncukret i uljana repica ako jesen dozvoli. Juce sam obisao kukuruz samo sam se najedio, cist crn visok jos malo krenuce metlica kad bi mu palo i malo kise bilo bi nesto ovako gledacu propast jebo me bog kad sam ga i posejao

Nazad
Vrh