Kukuruz 2025

Pazite se, ova hladnoća je usporila rast kukuruza i on bukvalno zamatoreva, ostaje niži rastom a listove izbacuje i vizuelno deluje da nije za prskanje, brojte listove obavezno pa čak i one ištrickane od pipe.

Da li prskati nekim aminokiselinama ili nečim drugim da mu damo malo gasa? :)
Baš nekako deluje jadno, verovatno i od hladnog vremena i od prskanja herbicidima

Neka ga nek se čeliči.Bolje da ostane niži rastom nego da ode nebu pod oblake pa ako dune malo jači vetar da ga patosira.
Stvarno ima bonsai primeraka kukuruza, 5-6 list a on kao Liliputanac. 🤣

Imam neki osjecaj po reakcijama na ove slike kukuruza sto sam stavljao da su neki pogresno protumacili ,ili sam ja napisao tako . Ako je neko pomislio ,prva i druga slika nisu ista njiva . Mislio sam ,imam od onakvih vecih ,do neniklih a pod vodom i u blatu , kako gdje . Steta ima ovde dosta , ali nije to onaj prvi unistet , to je u nizim dijelovima samo a tu se kasnije sije.

Kod nas su kukuruzi limun zuti,ovi sto su prskani pogotovo. Kod mene je kukuruz 4-5.list,sacekacu da prodju ova hladna jutra pa da prskam.

И код мене је Пионир 9911 љубичаст. Имао сам исту ситуацију и прошле године. Сортна особина или време немам појма, углавном касније настави нормално.

sve je to ok samo po prognozi nece bas brzo da prodju ova hladna jutra a u cetvrtak kisa a navodno i od nedelje i to oept lepa kolicina najavljena
Kise i treba,ona mi ne smeta. Mi smo negde dobili 40L a negde 10L. Psenica vapi za kisom. Jutros je bilo 1C a i sutra ujutru stoji 2C. Vidim od nedelje jutarnje idu na 10C,sto ce mnogo bolje biti za herbicidni tretman

Sutra odmah krecem u prskanje mislio sam neki sistemicni insekticid i nesto od aminikiselina sta budu imali da lakseprebrodi ovaj hladan period.

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока
Aminokiseline???Ma da ,evo sad ću....na ova astronomska ulaganja još da bacam pare na šećerne vodice upitnog djelovanja....dobit će UREJU u prihrani i što mu je to mu je....ionako će cijena zrna biti bijedna

Nisu neke velike povrsine upitanju nekih 3,5 hektara za potrebe ishrana krmaca, tako da mi znaci sto bolje da rodi inace bi morao da dokupljujem hranu.

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Aminokiseline???Ma da ,evo sad ću....na ova astronomska ulaganja još da bacam pare na šećerne vodice upitnog djelovanja....dobit će UREJU u prihrani i što mu je to mu je....ionako će cijena zrna biti bijedna
Aminokiseline su dobra stvar, pogotovo za biljke pod stresom. Još ako bi mogao da ubaciš neko folijarno đubrivo ali ne urea i slično već original.

Samo 5% će završiti na kukuruzu ostalo na zemlji ma čime da prskao.
Ne bih ja tu ipak ništa dirao.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh