Kukuruz 2025

Današnji pos'o
8267642f49838a4a815e38b3e5ad6ce0.jpg
946c3d0577a2fde08a2488a14a76d3a1.jpg

Posle 100tinak litara kiše pokorica 3 prsta debela. Kukuruz sejan u utorak, klica stigla do kore i dalje neće.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Urbanix mi je nikao skoro 100%, a kod Pionira 0164 ima i praznih mesta. I generalno 0164 izgleda jadnije u odnosu na Urbanix (sad su 3 lista).

Urbanix mi je nikao skoro 100%, a kod Pionira 0164 ima i praznih mesta. I generalno 0164 izgleda jadnije u odnosu na Urbanix (sad su 3 lista).
I kod mene su pioniri dosta kilavi I zuti i ima gde fali po koje zrno. U istoj parceli kws dosta bolje izgleda lepu zelenu boju ima i bolje nikao. E sad videcemo na jesen sta ce biti.

@Stevan_ Koliko Grom-a na koliko kg/vreca kukuruza ?.
Rekao je jedna bočica od 50 ml Groma na 25 000 zrna. Pitam da nije to malo, kaže nije.
Moguće je da će to delovati na žičara pri slabijem napadu, ali ako ih ima mnogo, ne verujem. Ne bih išao sa većom količinom, jer EC formulacije imaju u sebi dodatne supstance za koje ne znam kako bi delovale na seme. Ne bih dok neko drugi ne proba.
Inače, logika iza upotrebe lambda cihalotrina protiv žičara je verovatno odavde. https://www.sat.corteva.com/products/artemide.html
Preparat je u Evropi registrovan za suncokret, ali ne i za kukuruz.
Razlika između ovog preparata i Groma, osim u formulaciji je i u količini aktivne supstance, Grom ima 50 g/l, a ovaj 222 g/l (primenjuje se u količini 90 ml na 25000 semena).

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Probao sam i ja sve sto nudi crno trziste i efekat los.Sad sam nabavio mesurol kazu provereni izvori original malo pakovanje i opet corak.Sejao sam jedno pored drugog da bi bio siguran u efekat.Mesao sam 100 grama praska sa malo vode na setvenu jedinicu od 25k zrna
Ako je imao gustinu, odnosno kad ga mućkas treba da bude tako nesto kao jogurt onda bi trebalo da radi posao, ako je samo obojena voda, onda su ti uvalili...

Nazad
Vrh