Kukuruz 2025

Oće klinac da izmeri. Krkno ga do kraja i dalo tu vrednost. Pliće je samo toplije...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

kontra! tijekom proljeća uvijek je gornji sloj za 1-2 °C (5-10cm) hladniji u odnosu na 20cm, posebno u godini kao ovakva...
evo npr u ponedjeljak kad sam uslužno sijao, ovo su vrijednosti bile na jednoj parceli 5cm-7,5°C...10cm-9.5°C i na 20cm-11°C
jel ovaj odgovor na mixerov post samo meni cudan ili ???

Svi mi dajemo brdo love za s.ranja,samo ih dobijamo u drugim pakovanjima . :)
Kad smo kod smo vec kod toga ja narucio neke kws-ove hibride po principu dzak ovoga onoga. Totalno zaboravio da su dzakovi 50 000 zrna. Sad imam sve duplo pa delim po komsiluku koji jos nisu kupili seme. :ROFLMAO:
hoces li seme tretirati necim il iz dzaka direkt u zemlju, zasticemo samo fungicidom bar kasmir sto sam ja kupio

Kad ugreje sunce onda je plice toplija zemlja a dublje hladnija a dok je ovako hladno nocu onda je dublje toplije jer se povrsinski sloj brze greje a i brze hladi

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Ovde do juce bili mrazevi par dana

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Posao u toku

pioniri
9757
P710
1096
0725
15CX2CK.jpeg

Inače klica ide prema toplijem....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Jesi sejao kukuruz u plastenik na toplu podlogu?

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Nema govora o tome da kukuruz nebude bolji kad se kasnije sije , kraj aprila pocetak maja . Po svemu ,i nicanje i kondicija i ujednacenost i porast i energija i borba protiv korova i iskoristenje djubriva ,sva bas sve . ALI...
Kad dodje oprasivanje , a godina bude kao zadnjih 7 ?

Ove kolege što mjere temperaturu moraju da znaju da termometri mogu da lazu po 2 3 stepena. Ja sam danas posijao kukuruz a nisam mjerio temperaturu. Inače kad mjerim koristim digitalni termometar sa sondom. Sondu ubacim u zemlju 5 cm i ostavim ga da prenoci na njivi, drugi dan oko 11 h pogledam koja je bila najniža temperatura tokom noći, i ako nije pala ispod 10 stepeni a slede topli dani, može se sijati.

Ako kukuruz sijan prije 7 dana panaovamo ne nikne normalno nego ode prema dole onda klica bukvalno ide prema toplijem svaki put. Ako bude normalno onda nije bas tako.

Ne sikeraj te se, narednih 10 dana su povoljne temperature za kukuruz, bar kod mene u Semberiji.

Nazad
Vrh