Kukuruz 2025

U krugu od 15km nikad ni jedna njiva nije videla suncokret jer se kod nas ne seje.Nema otkupa, a kombajni koji rade u blizini nemaju ni čime da ga adekvatno skinu, niti znaju sve i da imaju.Jednostvano suncokret kao kulturu niko ne seje, niti ima potrebe i iskustva sa istom.
Realno osnovno ne znanje sta uspeva na njoj i za cega je smonica namenjena

Ako je sremljeno i ako su njive pod blagim padom mocice da se seje za dva,tri suncana dana a ako nije spemljeno tesko i 1 maja
Mada je zemlja jos hladna za setvu
Sve spremno samo da se poseje, nešto je u brdu, "glavna" njiva je u ravnom.Problem je što naredni sunčani dani, više odgovaraju Decembru nego Aprilu.Za vikend svetac.Posle hvata Uskrs, tako da ne gine uranak na njivi.

Takođe uvek samo 1 prohod. Ne izgleda kao sa kalendara ali radi posao.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ja planiram deo pre Uskrsa, ostatak posle. Pređeno jednom setvospremačem, sad ide razbacivanje KAN-a i još jedan prohod.

Kod nas danas neki sejali. Ako bude istina, sutra bi krenuli....

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

12 april,kukuruzi u zemlji ako plan uspe

danas ih tretiram

sutra jos pretrcim drugu pripremu

od nedelje uskrs,kazu i neku kisu pa mozda u utorak opicim i na crno medeya+terbis al to cu jos videt,sa tim nemam potrebe zuriti

U 7:30 na najblizoj njivi farmi 6 stepeni temp zemlje. Sacekace setva jos neko vreme. Mislio sam da da od petka subote krenem bar suncokret ali razmisljam i njega da sacekam jos malo.

Ja čekam još 10tak dana. Ovaj minus baš i nije zdrav za posejani kukuruz.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh