Kukuruz 2025

Ja cu reci sta je u tom imuno pro F , sojina sacma , dehidrirana lucerna ,minerali , vitamini umjetni ukusi i mirisi i antibiotici jer proizvodjac ne daje sta je unutra.

I po cemu se razlikuje takvo svinjce od napumpanog u danskoj

Patentov super koncentrat. Ide 20% u smesi. Evo kolega je bio malo brzi. Ja hranim sa takodje patentovim super koncentratom Imuno food i idem 20% u smesi, a ostalo kako sta ima. Kukuruz 40 kg, a ovih ostalih 40kg sta bude, jecam, psenica, tritikal i ponekad stocno. Trenutno stocno ne stavljam jer je skupo.Ne znam koja je razlika izmedju Imunofood i Imuno pro F.

Poslednja izmena:
Ja sam 15 god radio odprilike
kukuruz 65-70%
Jecam 15-20%
Sojana sacma 15-22%
Premiks 3-4kg
Naravno da je za svaku kategoriju hrana drugacija.
Ove godine od pre mesec dana sam presao na kukuruz samo 30% a ostali deo kukuruza zamenio sa psenicom i malim delom jecma. Za sad su svinje ok.
Jedina prednost ovog je sto mislim da ima manje toksina u hranu ako se kukuruz smanji.

Sent from my iPhone using Tapatalk

@Ivan KC Kreneš ranije u berbu i može svaki da se bere u klipu.Kada ima 25% vlage kreneš i nema greške.
Uf, baća, ovde se ne mogu složiti sa tobom... Dosta stranih hibrida se pristojno kruni prilikom branja i sa 25,6 posto vlage, a onda i drugi problem, moderni hibridi 25 posto vlage imaju u avgustu, eventualno početkom septembra, i uvek sam se bojao da sa tom vlagom punim kotobanju kad je napolju još uvel 30 ili 30+ stepeni,... Takoda ja nemam baš neko pozitivno mišljenje u vezi toga... Kad smo u oktobru ili čak novembru punili kotobanju sa tom vlagom nema problema... U avgustu ja nisam imao hrabrosti..

Kad vec spominjete branje u klipu, SY Jullen se krunio kao lud :ROFLMAO:
0725 sasvim ok, prosle godine ga brao krajem avgusta i nije bilo strasno.
640 je bio najzahvalniji sto se toga tice. Brali smo ga i sredinom novembra, nikada se nije krunio.

640,677, 666 i ostali hibridi kasnijih fao grupa ns i zemun instituta se nikad neće ni kruniti prilikom branja, al neće ni roditi bog zna šta...

Kao klinac utovarao sam u kotarku Kanzis ako se dobro secam naziva, zatim nekako dosao SK70 kasnije ZP704 pa NS640. To su bili pravi hibridi za kotarku, a cokanj za lozenje.

Nazad
Vrh