Kukuruz 2024

MAP bacam pre oranja, a na parcelama gde dodajem pored MAP-a neko mešano djubrivo pola mešanog pre oranja ostatak pred spremanje. Takođe celokupne količine azota bacam pred samu setvu. Tako radimo godinama i nema problema. P i K ostaju ako se ne iskoriste u kom procentu to već ne znam ali po analizama zemljišta ne idem u minus sa tim elementima.

Ako sam ove godine u strnjiste unistio sirak iz rizoma jel mogu sl godine da planiram kukuruz tu da posejem? Dal ce da nikne i sl god siraak neki?

Ako se sejao sirak više godina za jednu godinu ga nećeš sigurno uništiti. Na tvom mestu bih sejao neki od ultra hibrida pa da i tu možeš da tučeš hemijom po sirku.

Onda mi sigurnije ultra hibrid neki. Nikad ga nisam sejao ni ne znam koje sve hibride ima dobre.

Kakvi su prinosi kod ultra hibrida ?
Neko da podeli iskustvo ?
U prethodnoj godini Ledea Blason duo na kukuruzovinistu kao predusevu prvi izgoreo. Prinos 4500kg/ha, samo nekoliko stotina metara dalje DKC 5182 predusev psenica, identicna agrotehnika na obe parcele, povaljan od olujnog vetra bukvalno lezao na zemlji kombajn pokupio 7800kg/ha.

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока

Nisam do sada radio ali počecu da radim pre nicanja
Nemoj ili ako radiš koristi pola doze, hoće kukuruz fino da promeni boju lista ako niče po hladnom i blatnjavom( braon boju dobija)
za rezistentan sirak iz semena laudis izmedju 3-5 lista( kad je veoma mali) najbolje iz dva puta po pola doze tad se sve pokrije ..
zar nije s-metolahlor zabranjen? koristim ga u suncokretu

Jesam li ja jedini koji jos nije rijesio kukuruze ove godine?
aaf9bb6e16d16328aae48f95c0f55698.jpg

Blago vama kad tako mozete,kod nas ne bi imao sta da beres,cigani bi ti sve pokrali da tove kuci svinje.I ovako kradu kad je pun atar kukuruza,a ne da ostane po neka parcela negde .....

Nazad
Vrh