Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ti bas imas problema sa tim crvenilom kukuruza?Sad sam vadio trake kpk iz kukuruza, napravio sam neku skalameriju direktno preko kardana. Hektar može da se pokupi oko 1h ako će se lijepo slagati da se može koristiti i sledeće godine, ako će se bacati može za 30 minuta. Po mojoj procjeni prinos bi mogao biti oko 6 t/h. Crvenila ima minimalno 50%. Zaključak je sledeći: Na području gdje ima crvenila svake godine, a tako je kod mene, zaljevanje nije isplativo ni pod razno, ulog je jako rizičan, gdje nema crvenila mislim da se isplati zaljevanje.
Neznam šta da ti kažem na tvoje pribacivanje, ali ti samo mogu reći da bi ti bio mnogo opterećeniji od mene da imaš svake godine štete od crvenila a ove godine ide i do 70%. Crvenilo je prisutno u Semberiji negdje od 2010 g, a hvata veoma malo područje, odprilike možda 30 km sa 10 km. Ja sam u tom području i to u srcu terena. Znači ni jedne godine ne maša, šteta je od 10 % i ove godine do 70 %. Ja ovo ne pišem samo zbog sebe jer ne zavisim od ratarstva ni koliko je crno za noktom, već volim da razmijenim iskustva sa drugim proizvođačima jer to može nekad nekom da pomogne.Ti bas imas problema sa tim crvenilom kukuruza?
Ja ne znam dal se jos neko opterecuje toliko sa crvenilom kukuruza.
Nemoj tako,nisi još nahebao izgleda pa ne znaš šta je mukaTi bas imas problema sa tim crvenilom kukuruza?
Ja ne znam dal se jos neko opterecuje toliko sa crvenilom kukuruza.
Kod nas posle 2012te primetim tek tek,veoma mali procenatMi smo to iskušavali dosta godina i mogli smo da se žalimo upravi vodovoda.Bolelo je nekoga uvo što nas satire crvenilo.
tu na zalost nema ni za kombajn ni pola....tugaОвршено 1.5 кј. Принос одличан 1620 кг, влага 11.4. Биће да се плати комбајн.
Ma nisam mislio nista lose ili da te zajebavam. Ali stvarno nisam nikad cuo da se neko zalio na crveniloo kukuruza. Ili jednostavno ljudi nisu obracali paznju na to pa se nije pricalo.Neznam šta da ti kažem na tvoje pribacivanje, ali ti samo mogu reći da bi ti bio mnogo opterećeniji od mene da imaš svake godine štete od crvenila a ove godine ide i do 70%. Crvenilo je prisutno u Semberiji negdje od 2010 g, a hvata veoma malo područje, odprilike možda 30 km sa 10 km. Ja sam u tom području i to u srcu terena. Znači ni jedne godine ne maša, šteta je od 10 % i ove godine do 70 %. Ja ovo ne pišem samo zbog sebe jer ne zavisim od ratarstva ni koliko je crno za noktom, već volim da razmijenim iskustva sa drugim proizvođačima jer to može nekad nekom da pomogne.
Jedan od benefita nepaljenja žetvenih ostataka.To crvenilo je bakterijsko oboljenje koje prenose cikade pre svega. Nema tu hibrida tolerantnog ili ne. Ako lete zaražene cikade onda je haos. Ako ih nema onda se prodje bez tog oboljenja.
Hajde podeli tajnu ,nećemo nikom reći.I nas je crvenilo opterećavlo par godina,dok su forumaši ostvarivali vrhunske prinose u rodnim godinam mi smo jedva sastavljali da izvučemo uloženo,naravno zatrazili smo i pomoc stručnijih lica,mozda nam nisu pomogli ali su bar razjasnili kako da se borimo,bolest je jednostavno nestala iz našeg atara.
Ima ,ima samo se maskirao.Nema nam na ovoj temi našeg Cace. Da li neko zna šta se dešava sa njim?
Voleo je da piše o prednostima kasne setve.
Немам дуговања, остало је да се плати комбајн 7000. А оно што је уложено ... ко те пита.tu na zalost nema ni za kombajn ni pola....tuga