Lentic_98
Član
Znaci tu je oko 700 kg zrna.
Hvala
Poslato sa RKY-LX1 pomoću Tapatoka
Hvala
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nema više od 500kg suvog zrna u jednom bunkeru, takodje imam zmaja 214, 5 bunkera ne bas puni do vrha daju odprilike 2400kgNocas obrali njivu od 95 ari, s tim da je do obale bilo 10m duzinom njive da nema nista.
Bilo je 8 maksimalno punih bunkera od zmaja 214, bio sam u bunkeru izbacivao pera sto ubaci i poneki klip cistio tako da sam razgrtao da sto vise stane.
Zna li neko koliko zrna okvirno ima u tom jednom bunkeru?
A zna li neke koliko ima suvog zrna u kubnom metru kukuruza?
Sve ide u cardak pa kada ga napunim videcu koliko okvirno ima u njemu i sa koje povrsine.
Zavisi normalno od hektolitra mislim da je 350 kg po kubnom metru ako je godina donekle normalnaA zna li neke koliko ima suvog zrna u kubnom metru kukuruza?
Sve ide u cardak pa kada ga napunim videcu koliko okvirno ima u njemu i sa koje povrsine.
I koliko ti na kraju bude suvog zrna od 10 kubika klipa, ja do sad sto sam merio uvek bude od 400-420kg zrna od 1m kubnog klipaOvako kako somborac piše...od kubika klipa pola odpadne na čokanj...hl je obično oko 70 do 75...hiljadu puta do sad krunio zmajevke koje su 10 kubika pa mi bilo lako računati...naravno da ima odsutapanja u određenom procentu..
Vidi ja govorim da se ovaj kukuruz kruni na proleće kad obereš sa 25+ vlage nećeš dobiti više od 60 posto zmajevka 6000kg klipa puta 60 posto je 3600 kg to je 10 kubika znači 1 kubik -360kgOvako kako somborac piše...od kubika klipa pola odpadne na čokanj...hl je obično oko 70 do 75...hiljadu puta do sad krunio zmajevke koje su 10 kubika pa mi bilo lako računati...naravno da ima odsutapanja u određenom procentu..
nesto vise o tome ,sorta ?vreme setve?Uradjen kukuruz juče. Predato 44 tone sa 5 ha. Za ovu godinu ekstra. Posto soje neće izgleda biti ni 500 kg po jutru
Ko sto Kupusinac kaze zimska vlaga je presudila.
Mozda mi ni ne znamo da smo u Australiji