Kukuruz 2023

O čemu ti pišeš...

Jesi li ti nekad zaradio neki dinar u poljoprivredi???
Ajde zavrsavamo ovu diskusiju ,nije ni mesto a ni kompententnost na nivou da o ovome polemisemo...
Radi ti ko I do sada,svako dobro ti zelim..ja I Aleksa Santic znamo sta je on opevao Jos pre 100 god u pesmi "O klasje moje" I nista se nije promenilo do dana danasnjeg, I necee....

@Lule28
To je isto za sve i nema razlike, naveo sam primjer 2021-e, koliko si tad placao sjeme i djubre a po kojoj si cijeni prodao zito
pa ko ti garantuje da zito sledece sezone nece biti kao i jecam ove 15din i opet ti se sve svodi na isto

pricam o samoj poljoprivredi a ne o pokrivanju ratarstva sa druge strane
to na ovom forumu nemogu mnogima da objasnim

te godine opet je prodao dobro onaj ko je mogao da ceka

Brate ako ne mozes napraviti iskorak da ne zavisis od razduzivanja u zetvi gledaj nesto drugo da radis, nema tu posla kad sam ne upravljas sa svojom robom i novcem
hahaahaha pa cime se ti bavis?
uspeo si da se pokrijes,pored kredita svega ostaloga da cekas?

ima i ovde kod nas koji jos nisu prodali a arenda sto su uzeli 250e jutro,ljudi zovu za arendu ovaj kaze nisam jos prodo cekaj zimu :)

70% foruma si prozvao a u srbiji negde 80% poljoprivrednika

nemas susu,nisi u srbiji cuti i uzivaj

Ovdje jos ocito ljudi nisu svjesni da je lako moguce da cijena koja je u zetvi 2023., da je to ujedno i mozda najveca cijena koja ce biti do ljeta 2024. Godine kad se plati skladiste....
Tko vam garantira da ce biti veca cijena samo zato sto cuvate robu? Eto mnogi su se opekli u 2022. Cuvajuci robu poslje zetve.
Objektivno po meni samo nas jaka susa u Americi moze izvuci da raste cijena. Eto Rus izroko 1 dio luka ovima u Ukrajini, preko mora slabo ide izvoz, pa cijena od pocetnog skoka ide dolje. I sam cuvam 500 tona psenice ali kako cujem da italija ne kupuje vise izgleda da cu barem pola robe prodati na ovim cijenama (ne zato sto moram, nrgo da si smanjim rizik) ..... Jer moze cijena ici i dole.....

Dekalbi 5068 i 5031 gde po koji slomljen,a pionir p3000 50% polegao.Pored komsijski suncokret se tek malo nakrivio.E sad kad uporedim klipove pionir daleko bolje izgleda,ali jako lako polegne.Moj zakljucak je da izbacujem pionir iz setvene strukture samo zbog lakog poleganja,a siguran sam da bi u normalnoj godini imao ozbiljno veci prinos od dekalba.

Sve se slazem sa ovim i mislim da cu uraditi isto kao i ti sto se tice Pionira

Ovdje jos ocito ljudi nisu svjesni da je lako moguce da cijena koja je u zetvi 2023., da je to ujedno i mozda najveca cijena koja ce biti do ljeta 2024. Godine kad se plati skladiste....
Tko vam garantira da ce biti veca cijena samo zato sto cuvate robu? Eto mnogi su se opekli u 2022. Cuvajuci robu poslje zetve.
Objektivno po meni samo nas jaka susa u Americi moze izvuci da raste cijena. Eto Rus izroko 1 dio luka ovima u Ukrajini, preko mora slabo ide izvoz, pa cijena od pocetnog skoka ide dolje. I sam cuvam 500 tona psenice ali kako cujem da italija ne kupuje vise izgleda da cu barem pola robe prodati na ovim cijenama (ne zato sto moram, nrgo da si smanjim rizik) ..... Jer moze cijena ici i dole.....
Psenica je vec sad 15-20% skuplja nego u zetvi.

Ti si kao onaj albanac u onom nasem filmu ,svii se bune ,a onn sije li sije I ubacuje beli prasak u farmerice za masinom za sivenje ...😂😂
Definitivno cekamm da vidim sta ce biti do kraja ove godine ,I ako ovako nastavi vracam ljudima zemlju uzetu pod zakup ,a za moje njive u vlasnistvu videcu da li cu da prodam ili dam u zakup..
Prodaj ti sve,prelomi.nemoj se patiti vise sam. Nadji neku snajku,djecu posle da ti zivot dobije smisao. Ako sledece godine nastavis da radis,razocaraces me.

Набрао мало за кување, сејано на 17цм.
Дкц 5092
ac2d7c12badc95325198a56e99479e38.jpg

Дкц 5404
cd198e386c812d682cf62c93c67728b2.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh