Kukuruz 2023

Gladajte ovo . Jedna moja manja njiva , ide u trapez malo pa su ovi redovi lijevo pri kraju uduplani .
Gle koja razlika . U sijacicu islo oko 200kg po ha pomijesani urea i 3x15 , na tom uduplanom je znaci doslo duplo.

Ku3jaVI.jpg

@Gastabajter
Mozes ureju sa amiksolom,
Ili bolje varijante, 5kg ureje i foligal cink, ili bioplex 3.5dl ili trazex 0.5kg

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Momo, eto ti dokaz da li vredi pojačano ili slabije đubrenje kukuruza. Jedan mali (slučajni) eksperiment je sve pokazao.

Moma ti je majstor za te stvari. Ubaci dve vreće jednog i drugog i onda kaže - Sad se lepo izmešajte, nemoj ja da vam dođem tamo.

U sijacicu dzak ovok dzak onog , malo rukama i kako mu bude.
Sad ovih dana sto sam sijao , gdje nije moglo ranije , idem 350 do 400kg ukypno u sijacicu , to necu ni prihranjivati to mu je sve od djubriva . To tek ide sporo sjetva , vise se sipa neg se vozi

Ne. Maton se preporucuje od 3-5 lista kukuruza.
Ja ga uvek koristim u punom 3cem i kad izlazi 4ti ajde da kazes 3-4 lista....nisam imao problema nikada, doduse, smanjene doze bas, pola od minilane.....ali sam isto ovde procitoa od dosta ljudi da se koristi do 3ceg lista samo, nikako posle.....jedne godine sam cak prskao i u 5tom, negde i 6ti kreuo list, mojom greskom, isto smanjene doze bas, nisam imao problema

Nazad
Vrh