Kukuruz 2023

@Vlada BNS Којим редоследом си ишао шпартање и прскања, колики размак?
Хирошима је ишла у 4. листу, Лаудис пре недељу дана, а шпартање јуче. Мислим да сам требао још да чекам да оделује Лаудис, али шта је ту је. Ако је нешто и промакло шпартачу није отрову :)

Koliko kg ureje mogu da idem folijarno po ha?
Da li je bolji efekat ako se doda i foligal cink kao što je neko napisao na prethodnoj strani?

Žena posejala šećerac posle graška u bašti u ponedeljak, znači 5 dana od setve on u drugom listu...
c9d933b93a1b755ee9a2934e8f60a8ed.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Imao sam pre par godina slučaj, da sam eksperimentalno posejao neki crveni kukuruz u bašti, 20tak zrna.
Bilo je u julu, početak žetve.
Predveče sam ga posejao, sećam se. Prekosutra ujutro su se videle već iglice kako vire iz zemlje, nicanje je bilo za nekih 36 sati....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Posejao pre 8dana zp 427 ni jedan nije klicu pustio, treći put sejem dve male njive i na kraju uzmem total i oprskam.Seme nije valjalo a u apoteci ne priznaju inače neki drugi hibridi su izašli za 5dana.Sada ne mogu da udjem do posejem ponovo, uzecu as 201 veoma dobar kukuruz i moze do kraja juna.

U temi soja sam iskukao,a ovde samo da dodam ulje na vatru. Setva 27 april. Pliva svaki dan ,nejednak zut bled nikakav.Jednostavno nema sunca da raste,stoji ovako 20 dana.
351310653_644452024256929_3422287970733569990_n.jpg

Ja juce i jutros obisao kukuruz, reko taman posle podne da prospartam sto moze da se radi, kad prc naidje nekih 12ak litara kise.
Zivote pokvaneri dzojstiku.

Kod nas kisa pada zadnjih 15 dana, to su pljuskovi katastrofa. Kukuruzu su u ocajnom stanju, dosta kukruza je odnijela voda, a onaj sto nije voda, dotukao je led.

Nazad
Vrh