Kukuruz 2023

Cuj to na ovu cijenu sjemena je rizik, pa jel vi birate sjeme ili vam drugi uvaljuju pa je rizik, uzima se sjeme koje nice, to je valjda glavni preduslov za odluku koji hibrid uzeti

pa sta da radimo kad hibride koje sejemo svake godine podizu za minimum 500din vreca kosta,sta sad treba u skupo daj nesto jeftino bitno da se poseje i nikne

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Је л’ куповао неко ове године LG Helen?

Код нас нема у понуди LG семена а размишљао сам да пробам за силажу пошто сејем P1332 (исто FAO 700). Има једна пољоапотека из Новог Сада која шаље и поштом, али ми је чудна цена од 5.300. Нисам видео да је неки хибрид испод 6.000 ове године. Други хибриди код њих имају сличне цене као овде.

E ovde ce da bude posejan moj kukuruz jednog lepog dana a mozda i dan ranije.

IzNyI0J.jpg

Zato sada imas dobru akumuaciju vlage i na leto tvoj usev nece osetiti susu,pa ti ljudi nece verovati da kisa nije padala dugo a tvoj usev odlican. :D

Sta li se desava sa kuruzima koji su vec posejani pre ovog kijameta? Ima li ovde ko da je usejao, nice li?

Klijao ,krenuo gore jedno cm to je bilo prije 2,3 dana.
Pretprosle godine mi se isto desilo kao tebi samo desetak dana kasnije. Doslo isto ovako kisovito i hladno vreme. Takodje krenuo nagore 0.1 - 1 cm i vise od nedelju dana se nista nije desavalo sa njim. Mislio sam da ce da propadne ali kada je vreme otoplilo nikao je za nekoliko dana i nista se nije primecivalo na njemu.

Poslednja izmena:
I kod mene , pretprosle , koji sam posijao u martu , otpiso ga potpuno , nicao 30 pa csk i 40 dana , i na kraju nista nisam presijavao.

Možda nekome pomogne:

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Kad planirate da krenete sa setvom?

Jel vec uradjena priprema ili tek treba da radis pripremu?

Urađena je, ova zemlja brzo propušta vlagu, danas se oranja bele.
Upravo sam se vratio iz obilaska, jedan lik sprema za sejanje nelepi nema blata, tako da treba to završiti.
Inače gledam tem. zemlje 10 stepeni.

Nazad
Vrh