Darko Dren
Član
Ja imam 64 parcele koje radim u 7 katastarskih opština.
Zakup od 70 do 100 evra po hektaru već godinama.
Zakup od 70 do 100 evra po hektaru već godinama.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To su katastarske parcele, da neko ne shvati pogresno, u realnosti to je 20ak parcela za obradu jer su dosta katastarskih parcela spojene, ima nekih povrsine manje od jednog ara... Svejedno prosecna povrsina parcela koje radim (bilo ove iz gazdinstva bilo one u zakupu) je manja od jednog hektara, cesto nepravilnog oblika.. Tu se gomila vremena izgubi na okretanje i uvratine ali sta je tu je ne mogu mnogo da biram. Kad se ukaze prilika kupim nesto da spojim i kad na 60 ari dokupim 20 srecan sam kao dete ispred rafa sa cokoladomPa vi više goriva potrošite vozikajući se od njive do njive nego na samoj njivi.
Dobra zarada.Mica967 jel taj duvan stvarno dobro rodi i ima dobru zaradu kada se toliko dižu cene zakupa?
Rade sa JTI Senta većina u selu.Verovatno rade sa Tabexom, zato je tako dobro.
Koliko ti naplacuju troskove susenja , ovdje vec preko 14,5% hoce 25E tona.Ovdje na sjeveru HR isto ide berba kraju, kod mene bilo gotovo prije dva tjedna, sijan je Pioneer grupe 350 i 400, sklop od 80-85 000/ha, prinos 12t po ha u prosjeku.
Za moje uslove malo, lani u najvećoj suši i bez Uree imao 10t prosjek.
Kišurine odradile svoje, u maju smo imali 21 kišni dan npr. Pa vjetrovi, tuča, feniranje... Ali najviše je uzela zlatica, ovdje godinama nismo imali problema s njom, a sad je uzela najmanje 2t/ha.
Jedino što je bilo dobro je vlaga, kretala se od 17 do 22 posto, takve vlage ja osobno nikad nisam imao.
Sve u svemu, taman da se pokriju troškovi, ali zanimljivo je da bi se čak i uz velike inpute i malu cijenu još i moglo zaraditi, samo da je vrijeme bilo malo naklonjeno.
Pretpostavljam da je problem sto je ovda vlaga bila oko 15% ili manje , pa otkupljivaci moraju da zarade kod vas je puno vlazniji.
Zapamti se u 4 godine svaka, toliko mi je trebalo da ih naucim. Znam i komsije pored tih parcela bar 80% njih.Čoveče kako ih sve zapamtiš ?
I da sve zapišeš opet treba sve imati u glavi da se neka ne zaboravi obraditi.
Svuda je 20do25 tona susenje, ovo pisu otkupljivaci gluposti sa manjim vlagama jer nitko tamo ne predaje ispod 17 18%Koliko ti naplacuju troskove susenja , ovdje vec preko 14,5% hoce 25E tona.
Fi 160 9m duzinaKoji je prečnik spirale.