Kukuruz 2023

Kod kolege danas :/
Ak nista, bar ima dobru klijavost…
Sad ovu turu sto puni prikolice bas se ‘osjeti’ miris….

d551a3802a90a57efeb8535096ad4793.jpg

bde3ac1339bc12aad7cc16346a56788a.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kod mene gotovo, 14,8 t/ha prosjek.
Pioneeri svi se držali dobro i ovi po plodoredu i 0217 me jako iznenadio kako se održao iako sam ga sijao po kukuruzu, recimo ujak i kombajner su imali dosta problema u svojim njivama gdje je drugu godinu išao kukuruz. Od ostalih su bili 0710, 9960, 9911. Svi dobri, dok Dekalb 5182 mi je podbacio, ne puno, ali bio je na odličnoj zemlji i cca 800-900 kg po ha je davao manje. Izuzev cijene i godine zadovoljan.

Nikad nisam imao tih problema ....znam samo da sam cesto kuburio sa prednjim gumama dok su pritisci bili oko 2 bara.

ja sam napisao za moju zemlju i nas kraj da je Pionir bolji od Dkc-a.. ne igra glavnu ulogu cena sto je skuplji dosta jednostavno zna da usere stvar... probao i kws hibride nista posebno,opet kazem na mojoj zemlji samo Pionirce

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Što se mog gazdinstva tiče, ostala mi je još jedna ratarska kultura za skidanje u 2023.godini, kukuruz. Krećemo sa žetvom kukuruza sa nekom nadom da bi bar na toj kulturi mogli ostvariti neku zaradu. Ranijih godina smo prvi dan obično radili neke veće njive ali pošto je ova godina specifična i sa kukuruzom je neobična situacija, prvo radim kooperantima koji lageruju robu kući. Kako je izgledao prvi dan, šta se dešavalo, kakvi su rezultati, pogledajte u videu...Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal!Copyright © 2023. youtube.radoslav adamovic - All rights reserved.

Ma jeli moguće, dkc?
A jeli 30% skuplji sada kada se prodaje kao i kada se seme kupuje?

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Nama nekolicini ,koji u selu sejemo DKC su dali po tri vreće pionira da posejemo i da im javimo razliku ,pozitivnu ili negativnu ,nije bitno.Kod mene je drastična razlika a kod komšije ,skoro da nema razlike.

Ovršen dkc 4608
Vlaga 14,1%
Prinos oko 4,5-5t/kj.
Sve je lagerovano kod kuće,zato ne znam tačan prinos.
Inače,zrno je izuzetno zdravo,kako kod mene,tako i kod drugih.
Pologa u crnoj zemlji bar 40% i tu su klipovi ostali jaako mali.
Nisam mislio da je toliko,tek se iz kombajna lepo vidi.

Poslednja izmena:
Данашњи принос од 2000-4000кг/кј, где је било хледа ту је гадно подбацио тако да она процена од 45% сада делује јако ситно. Кад помислим како сам се зајебао кад је био проценитељ јебо ме магарац.

Данашњи принос од 2000-4000кг/кј, где је било хледа ту је гадно подбацио тако да она процена од 45% сада делује јако ситно. Кад помислим како сам се зајебао кад је био проценитељ јебо ме магарац.
Kod koga si osigurao ?

Danas krenuli, prvi na udaru 9241, vlaga 13,3-13,7% kako koja tura.Prinos čisto 5.700 kg/k.j, agrotehnika skromna, 100 kg NPK i 100 kg Urea/k.j.

Za ovu godinu završena žetva kod mene prinos odokativnom metodom nije više od oko 6t po hektaru, vlaga od 14 do 15. Hibridi 0164, 9911 i 930, sve rađeno kako treba ali kiša padala kad mu nije trebala.

Nazad
Vrh