Kukuruz 2023

Ja sam juce zavrsio zetvu kukuruza. Sve je uradjeno sa 13% vlagom i prinos odlican koji je premasio moja ocekivanja.
Zavrsena ova godina sa 11t po ha prosecnim prinosom
DKC 5092 veoma prijatno iznenadjenje na novou celog sela se istakao sa odlicnim prinosom.
Na koji razmak je sejan i kakva je bila agrotehnika?

Danas sam skinuo moje kukuruze. Dva hibrida, Pionir 9911 i Urbanix. Nije mereno posebno već sve zajedno, ukupan prosek je 4,2 t/kj (7,3 t/ha), vlaga 13,8-13,9%.
Presudio mu je jul: led i suša.

Ja danas radio onaj 9889 i 9241 sa hledom , sijan u martu . Prinos izgled nece biti bas totalno nista , cak kolko neki prijavljuju bez leda , al problema sto mi napravi . Zastoj par sati , a na kraju ni neznam tacno sta je bilo . Kombajn klas dominator. Otprilike , na kraju se ispostavilo da je otprilike bilo ovako. Nisam mozda znao da kora bas bas sporo da se ide ako je bio led i oluja . Nije on cak ni polegao mnogo , u krugovima , ali je tolko davno sasusen da skoro sve ide u kombajn . Prvo je kuvao na ulazu u grlo komusinu , ..Stao sam kad je pocelo da lupa nestom. Ispostavilo se da je stala osovina onih sklanjaca , kako se vec zove , 2 radilice ispred slamotresa sa onim nozevima odgrtacima . Tu je nabilo masu da su stali i slamotresi . Na kraju sam tu dosao kroz bunker iza onog poklopca na dnu bunkera . Tu se jedan taj odgrtac noz malo iskrivio i zaglavio na lim . Kako ,zasto , vjerovatno masa zastopala i iskrivila ga . Itd. Robija sa ledom tucenim kukuruzom . Juce proba dkc 5092 , bez hleda , sa pola hektara oko 7t , vlaga 16.3

Skinuli RWA Tweetor
Oko 4,5t po kj sa vlagom 14%.
Malo je bio povaljan od vetra, i gde god je biljka ležala na zemlji nije bilo klipa.....
00e54f57cc7705668d15fa66c6a2dda9.jpg
135da89c8bd017a6e78fef73d2086b4d.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh