Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samohodni silokombajn Claas jaguar ne secam se oznake.
Pretpostavljam da moze da se nasteluje da samelje bolje nego sto bi sirovu masu inace.
Imao sam negde slike tog samlevenog zrna, ako nadjem postavicu.
I ja razmisljam za sl sezonu o super silazi, imam veliku kruparu traktorsku.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Samohodni silokombajn Claas jaguar ne secam se oznake.
Pretpostavljam da moze da se nasteluje da samelje bolje nego sto bi sirovu masu inace.
Imao sam negde slike tog samlevenog zrna, ako nadjem postavicu.
I ja razmisljam za sl sezonu o super silazi, imam veliku kruparu traktorsku.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Nov sam u stočarstvu, tačnije još nisam ni počeo da se bavim time, ali počinjem da prikupljam informacije o toj proizvodnji. Radio bih super silažu jer bih na taj način smanjio opasnost od mikotoksina, vrv imao i više kukuruza za ishranu stoke nego konvencionalnom žetvom. Mislim da bi mi bilo najisplativije da kupim traktorski silo kombajn (prijatelj mi nudi jedan jako dobar kombajn po povoljnoj ceni) i da sa njime radim silažu cele biljke kukuruza + mlevenje zrna za super silažu. Trebalo bi da može i traktorski lepo da samelje vlažan kukuruz.

Puno uspjeha u novom poslu Nemanja. Racunaj samo na to da ulazis u posao proizvodnje mesa u direktnu konkurenciju sa drugim farmerima kojima je prosjek godina iskustva i skupljanja potrebnog kapitala mozda i sto godina kad se gleda globalno . Sto znaci da imas na umu u startu sta moras stici da ostanes u igri. Neznaci da se nemoze opstati , al jako je tesko postici

Ако је кукуруз заражен исто ће бити у сувом у прекрупи - супер силажи. Могу да помогну окуланти и препарати на бази бактерија нешто слично као био плуг. Али да се избегне тешко.
Потребан је бетонски ров са каналом и падом да буде оцедит.
Да ли ће ићи кроз сило микс приколицу или кроз течну исхрану.
Има ту још што шта на чега треба обратити пажњу.

Super silaža je
Puno uspjeha u novom poslu Nemanja. Racunaj samo na to da ulazis u posao proizvodnje mesa u direktnu konkurenciju sa drugim farmerima kojima je prosjek godina iskustva i skupljanja potrebnog kapitala mozda i sto godina kad se gleda globalno . Sto znaci da imas na umu u startu sta moras stici da ostanes u igri. Neznaci da se nemoze opstati , al jako je tesko postici
Razmisljam da udjem u mlečno govedarstvo sa simentalskom rasom. Mozda kasnije počnem da ostavljam telad, pa proširim proizvodnju na mleko-meso.

Ако је кукуруз заражен исто ће бити у сувом у прекрупи - супер силажи. Могу да помогну окуланти и препарати на бази бактерија нешто слично као био плуг. Али да се избегне тешко.
Потребан је бетонски ров са каналом и падом да буде оцедит.
Да ли ће ићи кроз сило микс приколицу или кроз течну исхрану.
Има ту још што шта на чега треба обратити пажњу.
Trebalo bi da je manja opasnost od miko toksina kada se silira vlažno zrno kukuruza u odnosu na konvencionalnu žetvu suvog zrna. Jednostavno žetva za sirovo zrno za super silažu se obavlja ranije nego žetva za suvo zrno.

За говеда једино да се користи као допунска смеша за исхрану. По овим временским условима лети тешко да ћеш ухватити влагу.
Ако рачунаш само једну њиву да ћеш спремити то неће ићи. Хибрид, време сетве. У средини велика влага на увратинама се осушио, па брдо-долина и још х фактора. У фирми раде најмање два комбајна и јуре влагу по атару. Потребна већа организација од класичне силаже.

Proliv je bio velik problem kod ljudi koji su ovde koristili super silažu u tovu junadi.Sa kravama muzarama ne bih ni da razmišljam šta bi sve bilo jer su mnogo osetljive.Promeniš im premiks i lucerku pa se vidi razlika a tek ovo.

За говеда једино да се користи као допунска смеша за исхрану. По овим временским условима лети тешко да ћеш ухватити влагу.
Ако рачунаш само једну њиву да ћеш спремити то неће ићи. Хибрид, време сетве. У средини велика влага на увратинама се осушио, па брдо-долина и још х фактора. У фирми раде најмање два комбајна и јуре влагу по атару. Потребна већа организација од класичне силаже.
Izgleda da ću ipak raditi samo silazu cele biljke kukuruza. Zrno kukuruza ću najverovatnije kupovati, jer moje njive nisu dobre za jare kulture.

Proliv je bio velik problem kod ljudi koji su ovde koristili super silažu u tovu junadi.Sa kravama muzarama ne bih ni da razmišljam šta bi sve bilo jer su mnogo osetljive.Promeniš im premiks i lucerku pa se vidi razlika a tek ovo.
Hteo sam od početka da krenem sa ishranom krava super silažom, ali ću najverovatnije odustati od nje. Znam da kod krava ne treba praviti promena u ishrani, pogotovo nagle. Imam nekj svoj plan ishrane koji ću doraditi uz konsultacije sa ljudima koji su stručniji od mene. Što se tiče kukuruza radicu samo silazu od cele biljke. Nijive mi nisu baš nešto dobre za jare kulture. Potrebno mi je nekih 40 % kukuruza zbog skroba za koncentrat koji bih pravio kravama. Računam da bih ostatak skroba dobio iz kukuruzne silaže i suvog zrna ječma. Nakon saznanja koja sam ovde dobio, izgleda da je za mene isplativije da kupim kukuruz u zrnu, ako bude jeftin kao ove god, nego da ga sejem za zrno.

Naravno uz zelen
Oko 500 bikova se trenutno hrani sa super zutom silazom u Golubincima
Kažu neki ljudi ovde na forumu da je super silaža nezgodna za vršaj na manjim površinama, jer je teško pogoditi da bude na celoj parceli odgovarajuća vlaga. Neki su rekli i da je teška za čuvanje i da se kvari u donjem sloju jer se spusti voda sa gornjeg sloja... Mislio sam da pravim super silazu za muzne krave, ali ako je tačno ovo što kažu ljudi na forumu odustaću od nje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh