Mislim da je neozbiljno pricati koji hibrid je pouzdan a koji nije, evo ja sam video prosle godine na parceli od 6hektara vozio sam coveku koji meni bere, imao neki dekalb i dva pionira neznam sada koje su brojke bile u pitanju, Pionir je bio bolji, dosta bolji.Dekalb kod nas gotovo da ga i nema svi koji su ga probali ubrzo su odustali ali to je greska, verujem da je dobar kukuruz ali moras mu dati sansu vise godina, svi su oni rodni kada im se pogodi vreme.Generalno u mom kraju nabolje uspevaju Zp hibridi, ja ih retko imam ali znam sta drugi seju i dobro vidim, znam da im zemljiste odgovara, od kako radim kukuruz obicno sejem strane sorte, poceo sam sa Kermesom, imao sam dobar prinos jedne godne, pa mikado,Konsens, 3381, pa Korimbos ni jedno zrno nije niklo, neznam sta se desilo klijao i dosao do vrha zemlje i tu ostao, tada sam presao na 9911 i on je ok, uvek ima nesto od zemunaca i nema zime sa njima nikakvih problema nema i ove godine imam najvise BC namerno, bili su rekordno dobri godinama unazad a dobro znam da je losije radjeno nego sto ja radim kukuruze.Nego da kazem ono glavno sto sam hteo.Uzmete jedan hibrid, posejete ga 1Aprila, pa onda isti 10Aprila,
Pa 20Aprila pa 25Aprila na jednoj parceli u istim uslovima pa da vidimo hoce li biti razlike u prinosu?Mislim da razlika moze da bude ogromna.