Kukuruz 2021

Mi smo danas na 24kj imali prosek 2860kg.
Sve je bio Dkc 4670
I skinuo sam coveku kojem mi sve radimo,u pitanju je pionir 9241. Imao je 5900kg sa 5 kj

Počeo danas da skidam kukuruz.
Ali prvo u putu ode vodena pumpa, a zatim posle dva kruga u njivi puče tresna osovina...
Inače P9757, vlaga 12%.
Teško da će da predje 2 tone po hektaru...

Počeo danas da skidam kukuruz.
Ali prvo u putu ode vodena pumpa, a zatim posle dva kruga u njivi puče tresna osovina...
Inače P9757, vlaga 12%.
Teško da će da predje 2 tone po hektaru...
Jel si sreo nekog baksuza od kuce do njive,ja imam takve ljude kad ih sretnem bolje da se okrenem i vratim kuci

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Baksuz je bio u njivi pored, sekao neka drva na skladu. Imam dvojicu takvih u selu.
On je takav da kod koga udje u štalu i kaže u al imaš dobre bikove, ovce svinje i slično, znaj da sutradan ili nešto crkava ili se razboljeva...

A ovog drugog kad sretnem gledam da se vratim kući. Zvuči neverovatno, ali tako je. Baš smo danas komentarisali o tome..

Baksuz je bio u njivi pored, sekao neka drva na skladu. Imam dvojicu takvih u selu.
On je takav da kod koga udje u štalu i kaže u al imaš dobre bikove, ovce svinje i slično, znaj da sutradan ili nešto crkava ili se razboljeva...

A ovog drugog kad sretnem gledam da se vratim kući. Zvuči neverovatno, ali tako je. Baš smo danas komentarisali o tome..
Eto ipak sam pogodio o cemu se radi,to bre sve djavoli

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Danas skidali 9757 vlaga 14.5-15% i dkc 5075 vlada 17%. Prinos sa 13.25 kj 66500bruto kg. Ili ti po kj 5018 kg . Nismo mogli da verujemo koliko je nacurilo.
9757 vec ga ima dole od plamenca. Dkc kaze kombajner bilo ga dosta jalovog.
U Almexu opsti kolaps, do podne radi jedna kipa,od podne sve tri. Ciric dovlaci silnu robu.Policija rasteruje vozila sa ulice,prete zandarmerijom,ovi iz almexa imaju inspekcije i kontrolu zbog aero zagadjenja ,opsta ludnica na predaju. Ljudi su neki cekali 5-6 sati da predaju turu,doduse prepodne ,dok radi samo taj jedan manji bunker ,posle kada rade 3 ide to brzo.
Za prvi dan odlicno uz previse dinamike.

Sent from my S60 using Tapatalk

Tako i meni pre 5-6 godina kada sam radio jednu sumu i povedem tecu, hajde bolje da platim njemu nego drugom a bije ga glas da ima urokljive oci.Sto bi rekao nas narod ovde, skida kokoske sa sedla kada ih pogleda, samo padaju.Poneo sam dve testere radile su odlicno, kad smo stigli tamo on mi kaze kakva ti ovo testera? To ti nije nista. Posle pola sata pokvari se jedno pa drugo, ja izlupa u panj oba i odoh kuci.Sutra dan kupim novo.Posle godinu dana, pogodim posao da vadim betonske stubove u vinogradu u firmi privatno, opet ga povedem, poneo sam testere jer je imalo trnja, kad smo seli da odmorimo pola sata, testere mi je bilo na 50 metra iza ledja, nestalo je, neko ga ukrao.E to je isto baksuz, ima jos mnogo dogadjaja, ali covek mrzi i druge i sebe.

Lord, koja je cena u Almexu?

Sent from my S60 using Tapatalk
789e87eb02aea7f8b3c6fa7000590830.jpg

Nazad
Vrh