Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zombie_666,
jel se na vrhu malo otvori pa uđe vlaga?
Da, ali bas je mnogo toga bilo. Mjesec dana prije vrsaja pala je jedna jedina kisa i napravila tu suvu budj. Namjerno smo mjerili vlagu i tog pljesnivog dijela i isto je bila 13.8. Siguran sam da je do hibrida nesto jer sam ga imao u 3 parcele. Pored jedne je bio Pioneer 9911, pored druge ZP 606 ili 666 a pored trece je bio neki Dekalb. Pregledao sam redove odmah uz moju parcelu i nigdje na tim hibridima nije bilo te plijesni. Imao sam jos jedan OS hibrid ali kod njega toga nije bilo. Odluka da ga ne sijem pala je kada mi se kupac (20 tona) pozalio na mikotoksine u kukuruzu.

Sent from my A6 using Tapatalk
 
Kod mene buđi nije bilo ni na jednom od 4 hibrida u ogledu.Ostavio sam veći deo kod kuće i redovno se troši za ishranu stoke bez ikakvih promena na zrnu.Našao sam snimak iz septembra kada je protutnjalo nevreme sa kišom pa se može pogledati.Rečnik je čisto Srpski. 😁
 
Ja naručio jednu SJ DKC 4943 pa šta nam Bog da. Drugu polovinu njive sejem soju pa i tu šta Bog da. Ako malo zafali, prebacim i kod komšije koji red i opet puna kapa.
 
Tražio od jutros po poljoapotekama nešto za tretiranje semena kukuruza pre setve i nema ništa...Jedan mi apotekar nudi sirocco insekticid pa me zanima da li je neko uopšte radio tretman semena sa njim i da li može?

 
Najbolje kad bi nasao nesto sa aktivnom materijom imidaklopirid

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока
 
Očigledno ljudi ili ne slušaju ili ne veruju...Na crno može da se nabavi hemija za zaštitu semena, legalno je skoro sve zabranjeno, posebno u kućnoj izvedbi . Kod mene će 2020 g na ozbiljne površine ići Dkc 4531,Dkc 5031, Dkc 4670 i Dkc 5075. Od Pionira P 0074 a KWS Kašmir. Opet ću naravno praviti oglede kao u video klipu pa ćemo videti...
 
Sto slabo sejete zp kukuruze zbog prinosa ili otpustanje vlage?Zar su toliko losiji nasi hibridi od stranih?

Ja koristim samo zp555 bude dobar uvek i zgodan za branje beracom lako se bere.Zemljiste je slabo peskovito, nagib, stajsko djubrivo mislim da nije videlo jos od obrade sa kravama. Prosle godine sejano na 30cm, ovde po selu slabi kukuruzi bili. Znate koliko je ovaj region zaobilazila kisa.

Omanuo mozda za jednu tonu, ali gde da se zalim neki nisu nabrali nista.Da je pala jedna kise ranije kada se nalivalo zrno bila bi dobra godina.
 
Jel može neko sa mobilnim da uporedi staru i novu verziju i napiše da li se nova bolje čuje? Hvala.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh