Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel ima neko iskustva ili neki podatak sa kukuruzom pionir p1021? Bas nista ne mogu da nadjem na internetu

640 rekorder svih rekordera-Zvijedzan 640 Babic

Послато са SM-J610FN помоћу Тапатока

Mozda nekad, i tad je bio los prinos. Sejali ga i prosle godine, povaljan do zemlje. Nisam nesto upucen, ali je ocigledno da je prevazidjen.
Dobio sam preporuke za Syngenta Jullen. Da li je neko sejao ovaj kukuruz?

Korisnik sam sjemena BC hibrida, a jedan od glavnih razloga (home made sijačica koja zahtjeva ovalno sjeme) je što na vrečicama imaju oznake koja vrsta sjemena je unutra ( VP, SP, MP, VO, SO i MO). Pojašnjenje oznaka: VP - veliko plosnato, SO- srednje ovalno. Prinosi možda nisu uvijek vrhunski, ali meni su zadovoljavajući. Prošle godine sam imao izvanredan prinos od cca 15 t/ha (BC Pajdaš). No godina je bila rodna za kukuruz, pa je to doprinijelo dobrom urodu.

Nekad davno, kad sam još bio mlad, Posijao sam jedne godina BC468 u rjeđem sklopu. Rezultat je bio da je gotovo svaka stabljika imala po dva klioa normakne veličine a poneka je bila s tri solidna klipa. Iduće godine i nadalje tog hibrida više nije bilo u prodaji. Ne mogu ga prežaliti. nikad mi neće biti jasno zašto prestaju proizvoditi sjeme takvih karakteristika.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh