mladen87
Član
Sapartanje ovih dana,hudjik vredi svaki dinar,dobro radi a kvalitet izrade vrhunski.prvi put spartam bez pilota,dosta brze ide pogotovo okretanje jer ne moram paziti da pilot ne poleti!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nikad nisam koristio pilota, tako da ne znam kako je sa njim špartati, tj koliko lakše. A sa ovim točkovima prati trag traktora, i bočne poluge trebalo bi da su raspuštene, pa ako cimnes volan, nece se zaneti spartač I seći. Mada ako imas nagiba u njivi, moraju biti zategnute. Ja spartam sa skoro pa fixnim polugama, jer mi je tako lakše, jer ne treba da pazim kad ulazim I spuštam špartač, a i ne vuče ukoliko ima malih nagiba. Ali onda nema cimanja volana. Ali ukoliko setva nije toliko prava, bolje kad su raspuštene, zbog blagih skretanja.Pratim temu, nego me interesuje kako ide sa tim točkovima a bez pilota? I ovde je sve teže naći nekog da sedi na špartaču a da zna poso pa se razmišljam u tom pravcu nešto....
Ovo je 0074,nije losa ova njiva mada generalno je kilav,ima nejednakog dosta.i da dosta je bolji kukuruz na povaljanim njivama...Ako se ne varam kod Mladje je pionir kukuruz i mnogo dobro izgleda. A spartac stvarno radi odlicno.
Jbg zato je kod nas arenda 300-350e kjI ovaj dobro izgleda.
Kada kazete tako naj losija zemlja 3-4 klasa zigne me pod rebrima. Ja kad nadjem nesto nalik 3-oj klasi pevam od srece.
Predprosle godine na toj najlosijoj zemlji 6.5t a na najboljoj 8.2t kukuruza po kjI ovaj dobro izgleda.
Kada kazete tako naj losija zemlja 3-4 klasa zigne me pod rebrima. Ja kad nadjem nesto nalik 3-oj klasi pevam od srece.
Isto. Te klase su rađene pre 100 godina, imam jednu njivu koja se vodi 4 klasa, strah me da napišem koliko sam tu imao kukuruza pre dve godine, ne bi mi verovali ljudi. A imam i jednu brežinu koju radim koja se vodi kao 3 klasa, tu imam uvek pola od ove četvrte...Nikola ako su ovakvi na 3-4 klasi zemlje, kako izgledaju na 1?