Kukuruz 2020

miksan

Član
Učlanjen(a)
15 Apr 2018
Poruka
680
Lokacija
Krusevac
Danas bio da obidjem kukuruz malo ga pocepao grad, da li smem sada posto je ostecen da udarim tecnu prihranu?

Imam yaravita gramitrel.

Al nece trava da se podvapiri od prihrane prskao sam pre 6 dana laudisom, pobela trava neka skroz neka je pocela da beli?
 

F.E.A.R

Član
Učlanjen(a)
9 Apr 2012
Poruka
1.478
Lokacija
Vrbas
Mislim da mi kukuruz nikad gori nije bio kao što je ove godine. Nejednak, pa šaroliko niklo. Pi
 

dukej

Prijatelj Foruma
Učlanjen(a)
14 Avg 2007
Poruka
6.570
Lokacija
Srbobran
Danas sam ošpartao kukuruze. Sa pilotom! Juče sam probao sam, bez pilota, i odustao posle dva kruga. Isekao kukuruza k'o u priči... Na ravnom još i ide, ali čim dođe neki bočni nagib (konkretno razor) traktor ide u jerke i onda nema šanse da se parač ne zabaci na red. Postoji mogućnost da sam mogao bolje namestiti motike (uvek mi je samo jedna strana sekla), al' kad sam već našao pilota reko' da ostavimo učenje za dogodine... :) Inače, skoro da i nema razlike u izgledu na paranom i neparanom, jedino što na paranom motike malo nabace na red pa on bude čitavo malo podgrnut. Fali kiše jaaakoo!

Što se kukuruza tiče, DKC 4943 mi je najgori (nejednak, najviše fali, mali u porastu - u dolovima još i Bož' pomozi, a na bregovima tuga), Pionir 9911 mi je skroz ok, dok je ZP666 malo slabiji od Pionira ali bolji od DKC-a. Sliku nisam okinuo ni jednu...
 

daner

Član
Učlanjen(a)
12 Dec 2009
Poruka
2.384
Lokacija
Banatsko Karadjordjevo
Kod mene iz nekog razloga sporo ide, 4717 dekalb, nije sav ovakav ali 20-30%.
Prskao sa pola doze laudisa i pola doze dikambe


Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
 
Učlanjen(a)
5 Nov 2009
Poruka
7.246
Lokacija
Indjija & Golubinci
Cini mi se da ti se traktor polako raspada.😂
Ne cini ti se nego se raspada😂😂😂
Ulje ne trosi kapi,pritisak jebacki,pali odlicno hauba skinuta jer moze da se umre od vrucine.Kabina se stvarno raspada.Vec par godina planiram od rakovice da uzmem i stavim.Imam uzane 12.4 36 zadnje koje planiram da stavim na njega.Zato mora i kabina sa visokim blatobranima.
 

grabik

Član
Učlanjen(a)
5 Avg 2015
Poruka
2.127
Lokacija
Vukovar
Da li netko ima problema sa DKC kukuruzom , da 0,2-0,5% kukuruza nema srednju stabljiku vec izgleda kao divlji sirak odnosno da ima 4-5 zaperaka ili vise , sijan 4.4 sad je do kolena ili malo visi. Prskan samo adengom i to 3 lista nepuna i 15% ispod max doze. Takav kukuruz je rasporedjen nasumicno po citavij njivi. Predusjev suncokret i psenica.
 

BOKIBOLE

Član
Učlanjen(a)
24 Jun 2011
Poruka
3.216
Lokacija
Čelarevo
Grabik ima toga kod mene. Pisao sam u temi Dekalb. Ne znam sta se desava, ali gadno izgleda. Sva sreca pa je mali broj takvih biljaka.
 
Vrh