Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako trag zatvaraju germinatori koji nemaju napred dasku nego rotor?

Lemken kompaktor ima ispred rotora ponistavace tragova, one orlove sa oprugama koje se stelaju , 2 ili cak i 3 komada , ali izgleda je dodatna oprema jer nema na svima.

Ma znam. Napisao sam to samo kao konstataciju da ne mora svako orudje da ima dasku, da bi lepo ponistavao tragove.

Zavrseno sa setvom kukuruza za ovu godinu. Cekao sam dok mi je stiglo seme za ogled i zavrsio i sa tim danas.
Vlage ima za sad ali mislim da ce u losijoj zemlji biti dosta nejednako nicanje ako ne padne kisa u narednih nedelju dana. Ali videcemo mozda i gresim.
Ove godine posejani P0412, P9911, P0164, Konfites, AS 201 i P0725 za silazu. Skoro sve na 21cm osim nekoliko njiva na 22,5cm.
672f5ef7ccae68f47b78d3b4026f61bc.jpg
d09aad6a850749830721ed9757b4cb3c.jpg
840acd6995f5d2a6ef2cac5f606f6076.jpg

Послато са Mi A3 уз помоћ Тапатока

Ma mile u stvari i ne seje, nije nasuo seme u kutije, samo ocrtava linije da meni bude lakše da pratim kasnije kad budem sejao... Di da on seje, preskup je...

Ja sam prosle sezone radio u klipu na par mesta, ubedljivo je bio najtezi za berbu a klipovi ne mogu biti manji..

Nama je AS kuća pod nosem ali skoro niko ne seje njihove hibride.Možda bude nešto za probu i onaj silažni AS 160 i to je sve.Uglavnom ljudi ne odstupaju od Z.P i BC hibrida a dosta njih je prešlo na skidanje u zrnu pa se seju DKC i P.

Mislio sam da cu probati OS Tomasov posto ste ga toliko hvalili, ali posle ove situacije pa nisam ni trazio seme.

Branko ga hvalio kod drugara pre par dana, dosta ljudi preslo na Os, pricao sam sa jednim momkom iz sela, prosle godine ga imao na 10ha, ova godine na 30ha ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh