Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prvo uključi prevod .Pojavi se Nemački .
Tada idi na podešavanje i odaberi ovo.

Zatim selektuj ovo

na kraju biraj jezik.

Malo je loše jezički, ali daj šta daš. Tek sad sam video ono što je siniša rekao, zadnje podešavanje pre sam kraj videa, da je dasku još spustio. To mi treba, jedino lemkenova daska je usmerena ka zemlji i kraća je, u odnosu na imt/kongskilde kakva je kod mene, mada extra radi posao.

I moj Regent je maltene isti kao ovaj Lemken. Na isti nacin se podesava dubina rada a sirina je podeljena na 4 polja i svako polje radi za sebe. Podesavanje daske je na navoj a postoji opcija i da se menja ugao daske. Mada ja dasku nikad ne koristim pa mi je podignuta da bude u vazduhu.

Lucky je 100% u pravu da za ovako lep posao treba i zemlja da bude odgovarajuca. Kada radim u Ritu pa posle u nekoj laganoj zemlji kao da nije isti setvospremac. Skroz drugacije izgleda priprema u laganoj zemlji.

Inace danas sam zavrsio spremanje i malo sam slikao. Na slici se vide podesavanja setvospremaca mada nije slikano iz razloga da bi se to videlo ali se ipak vidi.

Bas sam radio jednu takvu parcelu gde odradjuje perfektan posao.

OIaMdQj.jpg

b3NLdoi.jpg

Šta znam, ne volim ni ja nemce.... A pravo da vi kažem ni talijane a ni mađare. Ali zato talijanke, švabice a naj volem mađarice.... Eh pogotovo ove naše, s ove strane što su fele, fele. 🙃
Šalim se. Jbg na ovaj snimak sam naleteo i na njemu je dobro objašnjeno. Ima još gRomila drugih snimaka, lemkenovih, gde nije objašnjeno a niti je pravilno podešen spremač. A kao pokazuje kako se radi. Ljudi, nemam ništa protiv da bilo ko okači snimak gde je ovako ili slično objašnjeno a da je neka druga firma u pitanju. Čak štaviše voleo bih da vidim.

Drugacija je daska kod ovog Lemkena. Vise me podseca na noz koji podseca zemlju. Kod njega zemlju izdize i zemlja ide preko daske dok kod IMT, i ostalih nasih zemlja ide ispod daske i zato dolazi do skupljanja i guranja zemlje. I dalje tvrdim da daska kod nasih ne zatvara tragove nego samo blago ravna oranje. Ovaj sa snimka ima prvo dobre motike koje ispred daske ponistavaju trag.

Daska sigurno ne zatvara tragove, zatvori ovisno o tome šta se radi, ali recimo drugi trag dok se radi priprema, daska ni nema zemlje uopce, eventualno neku neravninu pokupi. Ako su nekom problem tragovi, samo parači su rješenje ko što ima Lemken na videu.

Motika širine možda 15cm zatvori trag točka širine možda 60-70cm?
Aj mi recite jednu stvar. Gde se postavljaju potirači-poništivači tragove na žitnoj sejačici, naspram točka ili pored traga točka?

Tonči a ako imaš npr Agriu i klasična koplja od spremača na poništivačima?
Coci, kako zatvar trag kompaktor koji ima dasku a nema poništivače tragova?
Ili još bolje, kako spremač zatvori trag od prethodnog prolaska od bacanja veštaka koji se nađe npr sa leve strane spremača?

Ponavljam daska sigurno u drugom prohodu ne zatvara, uopste nije potrebna. Ponistivac sam komentarisao na onom lemkenu.

I ja ponavljam. U zavisnosti od mnogo toga što sam već jednom naveo daska može da treba a može i da ne treba. E jedino se slažem da uglavnom nije potrebna, ali uopšte.... Nije uvek tako tj kod nas nije. A može da se vidi i na cicijevom snimku. Blagi nedostatak zemlje na rotorima (meki pokrivač) spram točkova, samim tim znači da je malo plići setveni sloj (tvrda postelja). Sejanjem sa diskosnom sejalicom ili nekom kojoj su baterije teške to ne dolazi do izražaja tj ne smeta.

Ponavljam daska sigurno u drugom prohodu ne zatvara, uopste nije potrebna. Ponistivac sam komentarisao na onom lemkenu.

Nisi u pravu.
U drugom prohodu (predsetveno), na Konzumovom spremaču kada se daska prebaci iza motika i ispred rotora, radi pravi posao. Lepo raspoređuje zemlju koje zadnji red motika podiže, bude ravno i ne pozna se nikakav trag točkova...

Nisi u pravu.
U drugom prohodu (predsetveno), na Konzumovom spremaču kada se daska prebaci iza motika i ispred rotora, radi pravi posao. Lepo raspoređuje zemlju koje zadnji red motika podiže, bude ravno i ne pozna se nikakav trag točkova...
Ovo sam i ja pomislio dok sam radio ovog proleća. zašto je na konzumu dva mesta za dasku. U drugom prohodu mislim da je pravo mesto za dasku tu ispred rotora. Ali na žalost, u selu nema konzum spremača, kako bi malo ispitao vlasnika i pogledao u radu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh