Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vlado, nisam merio ali šac metodom oko 7-8cm... al nemoj me držati za reč.

Da li sme po skoro posejanom kukuruzu (nije nikao, pisao sam vec), da se izvlaci svinjska oseka?

Juce zavrsio setvu kukuruza, sejao sam dkc 4351,5830 i p 0164 sve na 21 cm, a dubina negde oko 7cm sve je u dobru vlagu uslo.

SE.jpg

Pa da, i onda se rkne duboko da poravna tragove i pa-pa vlaga....
Kako onda sa takvim spremacem (imam i ja RAU sa jednim rotorom) spremiti a da ne bude pa-pa vlaga?? Ja jednom u decembru ili januaru predjem dublje a posle pred setvu poplicim maksimalno, video da ovde ljudi produze moticice koplja kao ponistavace tagova i to je to....je l ima neko drugo resenje?

Ja sam prvi put dublje da se zatrpa djubrivo i porvna lepo parcela.Oko 7-8cm, drugi put 5-6cm 2 brzom na 2000 obrtaja kada stanem na kraj njive ugusim se od prasine.

Svo seme je islo u vlagu za razliku od prosle godine.Mada je prosle brzo pala kisa pa sastavilo vlagu.
Ovde ljudima nemozes izbiti iz navike da ne pustaju tanjiracu, ajd razumem neki imaju tesku zemlju mada za toliko i drljca ce da odradi.Neko ima peskulju pa pusti tanjiracu posle kukaju bila slaba godina.

Miloše, po meni, produžiti motičice tj opruge nije posao. Daska služi za to, ali ako već ne može da se postavi, onda samo ovo što kažu kolege. Teraj brže. Eventualno postaviti par pačijih vrhova pored tragova traktora da koliko toliko bace zemlju u trag. A inače taktika ti je dobra. Jednom malo dublje i ranije, a drugi put plitko.

Pa imam resetke u tovilistu, znaci i govna, voda i ostalo. Nemam prelivni bazen. Direkt u objektu se nalazi osoka. Posto sam ispraznio 1 boks pa imam mogucnost da je izvuce barem neki 2-3 cisterne od 3.2t.

Miloše, po meni, produžiti motičice tj opruge nije posao. Daska služi za to, ali ako već ne može da se postavi, onda samo ovo što kažu kolege. Teraj brže. Eventualno postaviti par pačijih vrhova pored tragova traktora da koliko toliko bace zemlju u trag. A inače taktika ti je dobra. Jednom malo dublje i ranije, a drugi put plitko.
Zasto mislis da produzenje moticica nije resenje? Tako sam jedino uspeo da zatrpam tragove, pre toga sam morao da skrkam spremac, pa vadim vlaguu, pa moram sporo da vozim tesko mu....i vidim ovde to resenje i postavim iz atockova po duzini spremaca po 3-4 produzena kljuna i peglam....mada mi je ove godine i u tragu vadio velike grudve vlazne ::lose:: Dasku bih voleo da imam, ali je tako valjda kupljen bez nje....a nisam video takve spremace sa daskom nikada.....da li je neko uspeo od drugog spremaca da montira? U pitanju je ovakav rau spremac ako ne i isti.... https://images.app.goo.gl/3QCrQReyhUbnVrRo6

Zasto mislis da produzenje moticica nije resenje? Tako sam jedino uspeo da zatrpam tragove, pre toga sam morao da skrkam spremac, pa vadim vlaguu, pa moram sporo da vozim tesko mu....i vidim ovde to resenje i postavim iz atockova po duzini spremaca po 3-4 produzena kljuna i peglam....mada mi je ove godine i u tragu vadio velike grudve vlazne ::lose:: Dasku bih voleo da imam, ali je tako valjda kupljen bez nje....a nisam video takve spremace sa daskom nikada.....da li je neko uspeo od drugog spremaca da montira? U pitanju je ovakav rau spremac ako ne i isti.... https://images.app.goo.gl/3QCrQReyhUbnVrRo6
Tu se lako ubaci daska. Treba ti četiri debela flaha dužine 35-40 cm, probuši se na njima 6-7 rupa, kupiš noseće s opruge i daska ili cev.

Ako sam te dobro razumeo, flahove usrafim u ram napred a na njih stavim s opruge i dole dasku?
Ne, flahove zavariš na ram, oni će nositi s oprugu ali ne onu sa kopljima nego onu za dasku. Treba 6 flahova zbog raspona, tj tri para. Pomoću rupa šteluješ visinu daske. Najbolje što kaže kolega Rista da prekopiraš sa nekog Kongskilde spremača ako ne razumeš šta ti pričam. Možeš i krutu dasku ili cev da staviš kao kod mene na spremaču, ona isto odradi posao ali je teže traktoru.
Imaš ovde na klipu na 9:13

Siniša koliko nisko spustiti dasku. Ovaj novi macan ima drugačiju kabinu, niže se sedi i bliže se vidi, pa sam se razočarao koliko tragove ni ova produžena koplja ne pokrivaju. Moram još spustiti dasku, ja budala je malko podigao ali moram kontra dići prvi put a drugi spustiti dasku. A rotore jesam spustio, moram na ovom još poraditi. Nije ispalo loše, a ja bi i zeru bolje,

Razumeo sam sad kada sam video na netu malo detaljnije kako stoje daske....hvala!! :)
Inace, strava video (y) :) Kako te samo nije mrzelo da stajes toliko? :ROFLMAO:

Siniša koliko nisko spustiti dasku. Ovaj novi macan ima drugačiju kabinu, niže se sedi i bliže se vidi, pa sam se razočarao koliko tragove ni ova produžena koplja ne pokrivaju. Moram još spustiti dasku, ja budala je malko podigao ali moram kontra dići prvi put a drugi spustiti dasku. A rotore jesam spustio, moram na ovom još poraditi. Nije ispalo loše, a ja bi i zeru bolje,
Drugi put daska nema sta da radi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh