Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas skidali. Covece koliko glavi na hederu Zmaja... Znaci naopako. Stabljika vlazna, malo malo stani i ocisti. Muke tantalove, sutra da probamo da zavrsimo.

Proveri nozeve što čiste otkidacke valjke, zazor mora biti oko 1mm, I tada nema toliko problema. Čim je veći razmak, odmah guši kad je vlažno. Dupli remen na hederu naspanuj da bude kao praćka.

Jedno pitanje......
Da li ima smisla djubriti sa Map-om njivu na prolece uporedo sa ureom?
U planu je da se seje kukuruz na prolece....
Posto sam neku njivu uzeo da radim a vec je uzorana......

Po meni nema smisla, ima drugih djubriva kojima mozes na prolece. Ako mi se desi tako ja razbacam pre nego zatvorim brazdu.

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Kako ti se pokazao 4717? Jel si ga imao možda u sušnoj godini?
Planiram na 80% površina da ga posejem sledeće godine.

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
ja imao 4717 skoro 80posto jedan deo atara nije dobio kisu e tamo pusing po jutru 2500-3000kg gde bio malo kise 3500kg po jutru a gde dobio normalu kisu 4600-5100kg sad ti razmisli (ja vise necu ga sejati do je sigurno)

Kako ti se pokazao 4717? Jel si ga imao možda u sušnoj godini?
Planiram na 80% površina da ga posejem sledeće godine.

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
Bio je moze se reci najbolji (7t po k.j) u odnosu na ostale pomenute hibride,ali treba napomenuti da je posejan na moju zemlju predusev strnjika djubrena stajnjakom. Dok su ostali hibridi bili na arendama.
Sejao sam ga prvi put ove godine.

Ja sam na lošu zemlju sejao njega ali godina dobra na 27 cm dao 6t manje više,ali 4943 je ubedljivi naj njiov hibrid.
ali ga zasraše ove godine,đubrad jedna bezstidna.

Zato mozda bolje sad da ga baci i neka zatvori brazdu odmah ako vreme dozvoli pa posle u prolece samo jedan prolaz drljaca ili setvospremac da malo pocupa korove koji krenu i spreman za setvu.

imam dilemu,drzavna zemlja dobijena na 10 godina ove godine ociscena od sirka i piraevine. Sad ide 200 kg mapa po hektaru i mozda 100 kg 6 12 24 isto po hektaru, sta od hibrida baciti?kasmir,4943,9911?

Zar to nije trilema? :)
U našem ataru:
9911 je standardno dobar. U kg bi to bilo 6t/kj sa 14% vlage pa na više.
4943 isto kao i pionir ali izgleda da su ove godine imali i falš semena pa kako je koga strefilo... Hoću da kažem sledeće godine će im možda sav 4943 biti falš (predosećaj).
Kašmir mi nepoznat.....

Bio bi dobar marketinski potez kada bi neka sjemenska kuca , odnosno trgovac, zastupnik ,,pokazao snimak kako neprodano sjeme od sezone unistava ,baca u toplanu , na deponiju ili slicno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh