Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Чекаш мраз да га спичка :osmeh: И код нас има кукуруза у атару ,баш се растегло...

Kod nas ko vrsi kukuruz za prodaju nije ga ni tako jer je vlaga previsoka i niko ga nece, a ko vrsi za svoje stoke vec je ovrsio.

Ostalo manje od 1 hektara..najverovatnije za sutra uveče dok spakujemo od danas robu... prosečan prinos ,preko vage, malo prebacuje 10t/ha...za naše uslove fantastično.

Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk

Poslednja izmena:
Za ovu godinu gotovo,prinosi su isli od 9,5 do 11t/ha ja sam prezadovoljan
3b9c986688374e263ab6ea283624509d.jpg

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Njiva uz njivu, ista agrotehnika, isti predusev, isti razmak u redu, isti dan sejano. Ali od samog starta Smaragd je bio slabiji.
Код мене на око буде обрнуто. Смарагд има јаку, стабилну биљку и брзо и доминантно расте. На крају га укопа ситно зрно , иако реално он је нижа ФАО. Кашмир ми већ двије године ништа посебно не обећава али када дође скидање не можеш се начудити како цури.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Kako vi merite vlagu? Ja odem u njivu u sred dana, uberem par klipova, okrunim i odnesem pravo na otkupno mesto, gde mi danas rekose da je 21.8%... Sta reci, stvarno mi je sumnjivo, pogotovo sto je taj isti kukuruz pre mesec dana pokazivao oko 19% vlage...

Kolege treba mi pomoc jel neko od vas probao neki ULTRA hibrid? Koliko manje rodi od normalnog kukuruza i koji hibrid bi preporucili za skidanje u zrnu?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh