Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pioneer 0412

I pedeset metara dalje u parceli...

Da li će moći za dve nedelje da se skida?
Sejan je 4 aprila.

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Tako kod mene krali ,ne mnogo jer sam odma obrao u klipu jer sam video na vreme,za klip je i namenjena bila ta parcela,iako sam tad trebao skidati u zrnu neke druge parcele,sad vlaga mora da je oko 10% taj za zrno ....ali bolje i to mozda nego pola njive da poklonim ciganima kako bi hranili svinje.Ovako nisu ni par korpi stigli nabrati,jbg njiva jako blizu sela,peske par minuta.

Kod nas prave problem beli ne cigani, cigani svi otisli "u Beč u Nemačku".. A ovi sto su ostali nece da rade, imaju socijalu da ne pocrkaju od gladi, mrzi ih da pokosi travu ispred kuce a ne da se prasi po ataru.. To su Curug, Gospodjinci lepo organizovali i angazovali security i nema problema

koliko ja vidim ovaj na drugoj slici ti je vec neko skino
Obrali su mi 7 vrsti u dužini od nekih 200-250 metara, njiva je dugačka 600 metara a pored je strnjika ušli su kroz strnjiku i zavukli se u dolinu te njive iz koje se ne vidi put ni sa jedne strane,i obrali...
Cenim preko 1 tonu.
Imam u tom potezu još 5 parcela, obilazim sada 5 puta na dan( kasno uveče 12-2h i po najvećoj vrućini u toku dana).
Mi se ove godine nismo dogovorili(selo) za security i evo šta rade...
Odustao sam od berbe u klipu, kupio sam pužni transporter ove godine i preradio ambare(čardake) za rinfuz, pa me zanima za koliko dana će moći da se skida? da može da se skladišti?
Parcele sam djubrio propisno i očistio kukuruz izgeda odlično, dok kod komšije pored sirak u kukuruzu mali klipovi i tu nisu dirali...
Da su uzeli 4-5 dzaka koliko mi obično falilio pa i nekako, ali ovo je zaista sramota, kupuj djubrivo seme naftu i bog pomogao kad je trebalo pala kiša na vreme, a oni dodju i tek tako oberu 150-200 eura, nemam reči zaista...
Ostaje mi samo da obilazim, gledam baš su se navukli na taj potez izmedju mog sela i Dolova...

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Probaj rano ujutru ,od 4 pa do nesto posle svanuca.Inace kamo srece da su nase cige otisle u bec ili gde god bilo,ali mnogi su tu i dalje,drzava daje sakom i kapom njima i jbg dobro im,vecini.Ne radi nigde a 35-40k mesecno,socijala,prvo,drugo,trece,cetvrto dete....i pacovi im zavide.Malo im 300 din na sat,neki hoce 350-400 ,a vecina tih budala nema 5 razreda osnovne skole.

Počeli 4717 ,vlaga od 13,4 do 14 ,prinos ne znam,oko ili preko 5 t/kj .Potez Iljevo prema Melencima ,kiše dobijao na kašikicu.Predusev ,pšenica i kukuruz (16-18 brazdi). Na delu gde je kukuruz na kukuruz je katastrofa ,verovatno ispod 3 tone.

Pre podrivaca 120kg/kj NP 16:20,pred setvu 220kg An.
E sad ostalo je jos 2/3 pod kukuruzom,koji ima jacu vlagu i nece jos 7 dana,a sve je isto radjeno i prvo sejano. Po nekoj logici,tu bi trebalo da bude veceg prinosa

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh