Kukuruz 2020

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije se mogao vidjeti, ali i mi smo razmisljali o zizku, bilo je supljih zrna, ali nismo mogli vidjeti zizak. Bas sam juce gledao kukuruz koji mi stoji od Septembra i jos nema zizka, ali jesam dva puta stavljao tablete. Kolega dosao i odvezao vrece, poslije se vidjeli kaze nije meni bitno ali drugima kad budes prodavao nema kaze 50kg u vrecama. Mi kod mene izvagamo 10-ak vreca, 46-46.5kg...

Zrno kao i svaki organizam diše, i tokom skladištenja koristi svoje zalihe šećera.
Nisam ni ja vjerovao dok nisam počeo praznit silos. Žižka nije bilo, a po prikolici mi je falilo oko tonu do tonu i pol kukuruza u prikolici koja vozi 15t friško ovršenog.

Ne trci zeljko prvo provjeri.
Jbg, nisam stvarno imao taj slucajbpa da znam stvarno.Logicno je da je ako je jus vlaga 13% a stvarana vlagab20% tih 7% je voda koja kad ispari logicno umanji tezinu.imao sam slucaj da su mi odbivali vlagu koja je bila prekon15% za to tu razliku ako je 17% za 2% mi umanjuju jer kupuju do 15%.Toliko znam ali stvarno neznam mere.

P0164,izgleda samo tako,ali kad se prelomi klip sitno je zrno(plitko).Oko 140-150 litara kise od nicanja,zimske vlage i padavina pre setve dno dna,da je bilo vise ne bi nam psenica onoliko podbacila.

Poslednja izmena:
Jbg, nisam stvarno imao taj slucajbpa da znam stvarno.Logicno je da je ako je jus vlaga 13% a stvarana vlagab20% tih 7% je voda koja kad ispari logicno umanji tezinu.imao sam slucaj da su mi odbivali vlagu koja je bila prekon15% za to tu razliku ako je 17% za 2% mi umanjuju jer kupuju do 15%.Toliko znam ali stvarno neznam mere.
Jus vlaga je 14%.

Razlika je u tome sto je ovih 20% od recimo 1000kg, a kad se osusi na 14% ili kako ti kazes 13% , onda tih 13% nije od 1000kg , nego je 13% od te umanjene osusene kolicine .
Inace Amerikanci ne svode i ne skladiste na 14% nego na 15% . Znaci pored svega mi gubimo i taj 1% godisnje .

Iz jučerašnjeg obilaska:

KWS Kašmir
YZiWECR.jpg

KWS Smaragd
vw0qZbc.jpg

Dekalb 5075
E6Dh44K.jpg

v8LJZVq.jpg

KWS Konfites, danas stavili tablu.
qAlVx53.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.