Kukuruz 2019

KWS
002234786309ecf85b3227ecf232118d.jpg


Послато са MI 9 помоћу Тапатока
 
Do kad stoji tako napolju? Ako bude kiše?
Aha...nisam dobro pročitao... pošto je za silažu,možda mu kiša ne smeta...
 
Juce uradili parcelu, dkc 5031 vlaga 16 -17 setva bila 25 aprila. Prinos 6396kg po kj. Djubrenje u jesen 100kg po kj NPK 3x15 i u prolece 130kg uree po kj. Kada bi sve do kraja bilo tako nebi se pozaliti nikako mogao. Ali posto su vecinom sejani pionirovi hibridi kod njih su vlage dosta jace trenutno jer je sve sejano i trecoj dekadi aprila. Videcemo sta donosi jesen.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Prinos 6396kg po kj. Djubrenje u jesen 100kg po kj NPK 3x15 i u prolece 130kg uree po kj. Kada bi sve do kraja bilo tako nebi se pozaliti nikako mogao.
Ne znam da li si već radio analizu zemljišta, ali obrati pažnju, jer taj rod je iz zemlje izneo više fosfora nego što si ga ti tom istom zemljištu jesenas dodao.
 
Skinuta pre par dana jedna njiva P9537.
Izbacivao sam nesto ranije slike u ovoj temi, neko me je pitao koliko ocekujem i pogodio sam prinos. Posto ide za koncetrat prinos nije meren, odokativno oko 9t/ha, vlaga 13,5% ja zadovoljan. Deluje mi da ce biti i losijih prinosa a i boljih, zavisno od poteza zemljista a i rasporeda padavina koji nije bio idealan. Dosta zajebana godina, pojedini kukuruzi se davili u vodi u maju, kasnije ih pred metlicenje tukao grad, pa na kraju jos i bilo perioda sa jakim temperaturama, kosavom i deficitom padavina. Daleko je od rekorda koji su najavljivani a daleko i od loseg, znaci neka prosecna godina.
 
Jesam prošle godine da njemu se okrenu.
Još kakva je godina dobar je mjesec dana je nicao radi kiše.
S mesurolom je bio tretiran posijan na 17 cm.
3x 15 u sadilicu i to je to ja zadovoljan brzo prođe ta kuruza u trgovini
 
Jesam prošle godine da njemu se okrenu.
Još kakva je godina dobar je mjesec dana je nicao radi kiše.
S mesurolom je bio tretiran posijan na 17 cm.
3x 15 u sadilicu i to je to ja zadovoljan brzo prođe ta kuruza u trgovini
Kako si ostavljao seme da bi dobio sortu,koja zrna iz klipa si koristio?
 
Zaboravio sam bilo je puno kiše u to vrijeme.
Motivel i još neka dva u koktelu nula bodova.
Prošle godine adengo travke nije bilo.
 
577,
hvala na odgovoru. (y) Razmišljal sam o njemu pred 2 godine, ali sam naletel u trgovini na Pajdaša tretiranog mesurolom i kupil sam njega.

Ručno beremo i ako su visoko, imamo problem. Bole ruke ako su stalno u zraku. Molim te informaciju na kojoj su visini klipovi (približno). Ako nema previsoko klipove, pokušal bi ga nabaviti na proljeće.
 
Takav tip zemlje gdje muhari kasnije izadju , mada ako je ostalo sve u redu ne umanje prinos skoro ništa , to je vjerovatno bilo čisto do prije dva mjeseca . Jedini lijek je s-metalohlor i to kasnije oko 6-8 lista da što duže drži .
 
Nazad
Vrh