Druškan
Član
Kod nas onaj olujni vetar sa kišom od 50l/m2, izlomio kukuruze. Zavisno od uzrasta i hibrid, a i kakvi su naleti vetra bili. Ne bi valjalo da ponovo dodje. Tada je savijao kukuruze skoro do zemlje, koji su bili krti, ti su pucali.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kad dodje do nalivanja zrna ako ne budu optimalni uslovi krenuce u nalivanje jednog klipa a po negde ce biti i 2. Ali i tako moze da bude extra prinos.I kod mene 9911 otišao u nebesa što mi se ne sviđa.Metliči polako i ima dosta stabljika sa po 2 i 3 klipa.
Kod mene 9241 skoro 3 m.takodje mi se ne svidja ta visina,bar da je pola metra manji.
neke godine sam radio neki eksperiment gde sam zeleo da vidim koliko moze kukuruz da ima klipova,u ovom slucaju je bilo 6,mozda nisu bili pravi klipovi ali toliko je bilo.I kod mene 9911 otišao u nebesa što mi se ne sviđa.Metliči polako i ima dosta stabljika sa po 2 i 3 klipa.
Nisam,bačeno kureje 170 kg/kj. ili oko 280 kg/ha.Jel možda pretjerano s dušilom (azotom)?
Podice se al nije to to!ja imam njiva gde je kao valjak da si naterao!