pantelija1
Član
Jedne godine sam ga uzeo za probu i odmah je zavrsio kod mene...
Послато са LG-K420 уз помоћ Тапатока
Послато са LG-K420 уз помоћ Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
BC Pajdas probao 2018-te,nije bio los, ne mogu da kazem, i svinje ga jedu ko lude, ali greska neka u genetici, svaki nezavrsen do kraja, neki crven,neki narandzasti klip,setvena jedinica je bila 3300 din. Jedina prednost sto stvarno nije bio bolestan i nije ga napadala buba.
To mi nesto mnogo, upalice se..Do 16% može da stoji dugo a preko toga dok ne počnu vrućine tamo u maju mesecu.
Jos i prosle sezone hteo da kupim adapter za kombajn ali ne mogu sa mojima da izadjem na kraj. Za dedu je to neverovatno, a i matori je sumnjicav. Za ovu sezonu cu verovatno da kupim. Mislio sam jedan vagon odmah po dolasku sa njive u super silazu a jedan da podignem na plocu.Do 1m visine nece sigurno provereno za vise ne smem da garantujem nisam probao, normalno ako prostorija ima kakvo takvo provetravanje. Ali je kod mene limit do marta posle toga hoce da se greje. Sad imam 1,5m visine sa 12% do 13%. To ce uz odmanjivanje nadam se da stoji tako do sledece zetve.
Upravo iz tog razloga mi se i prelazi na vrsidbu. Daleko manje vremena treba a i goriva.Retko se desava 11% bar meni. Ali sigurno da moze koliko hoces. Skidanje u zrnu veliko olaksanje za rad bar meni. Mnogo se brze ovrse, manje tura za prevoz, nema krunjenja posle itd. Jedino sto za zrno treba da se ceka vlagu da obori.
Послато са Moto G (5S) уз помоћ Тапатока
Ako mu nije bilo nista sa 16% onda necu da razmisljam, ma da ce kod mene morati da stoji malo duze, tj do sledeceg roda.2016 sav kukuruz sam skinuo sa 16.5% vlage i skladištio ga u skladište visine 2.3 i širine 2m.Jedan deo je potrošen za sopstvene potrebe dok je drugi stajao do avgusta meseca bez problema ali sam ga izelevirao tj.premestio sa jednog kraja skladišta na drugi jer se pojavio žižak i uradio fumigaciju.Nakon toga sva količina je prodata i prilikom utovara u kamion ostalo je kvarnog možda 3-4 džaka što je ništa na svu tu količinu.Slažem se da je najbolje i najidealnije kada je vlaga do 14-15% ali nisu sve jeseni tako darežljive kao prošla gde se sve skinulo u jus-u.