Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da, kažu da se fosfor i kalijum pomeraju 1 do 2 cm godišnje.Zato sto se K i P sporo pomeraju u zemlji i unosenjem u prolece (spremacem i drljacom) ne stignu u zonu korena. Mada ja sam prosle godine upravo to uradio,posto nisam stigao u jesen i ooet je bilo efekta. Bacao sam NP 20:20 sa 90% vodorastvorljivim fosforom
Mislio na 65din,a napisao e. Moja greska. Ja za 60din/kg nisam mogao naci kod nas je bila nestasica MAPa jesenas.Map 12:52 je bio oko 60din./kg. Mislim da je bilo i za manje. Gde ti nadje 650e cenu, za te pare imaš mnogo bolja djubriva.
U proleće vam nema efekta bacati mešano, jer usev te godine ništa ne iskoristi. Ali ostaje u njivi kao zaliha, to stoji. U proleće jedino neko brzo razgradivo se odrazi na usev.
Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka
Zato sto se K i P sporo pomeraju u zemlji i unosenjem u prolece (spremacem i drljacom) ne stignu u zonu korena. Mada ja sam prosle godine upravo to uradio,posto nisam stigao u jesen i ooet je bilo efekta. Bacao sam NP 20:20 sa 90% vodorastvorljivim fosforom
У среду кажу у 6 морнинг зиро
On trpi mraz.Bolje mu da cuti dok ne prodju najavljeni moguci mrazevi.
Al je zato suncokret na mnogo parcela vec napolju.
Pripazite sa kolicinama fosfora u zemlji preko nekoliko postaje otrov, koji moze potrositi samo soja u monokulturi ako i za nju nije previse.Ivanz nisam pratio razlike jer već nekoliko godina u nazad samo Map koristim jer je povoljna cena pa da parcele obezbedim fosforom dok je jeftin.