Vise ne znam sta reci! 5276 zadnjih 6 god. je odlican bio, cak i 2012 je bio solidan u odnosu na As- 72, As-a 54, Helika, Paka, Pionira B-23 i jos nekih Pionirovih hibrida, vise se ne secam tacno sta sam imao posejano! Ali te god. nisam potrefio rok setve, ( sve negde 5 Aprila ) i oplodnja je bila na + 40 uz vruc vetar!
Kao sto sam rekao nisam neki optimista jer nikako ne izgleda dobro, ukoliko nece biti neke dobre kise!
E sad razmisljam i o semenu! Samo 5276 je bio pakovan u malim vrecama od 25000 zrna dok 4717, 5031 i 5222 je bio u vrecama od 80000 zrna!
Da nisu nasi nesto zasrali, ne znam, ali ne mogu da verujem da je tako izgoreo! Nisam stigao da vidim do sutra jos jednu parcelu od 3 kj sa 5276 isto u ritu, s tim da se ta zemlja razlikuje od ove!
Momo pisali smo vec o ovom tipu rita ili zemljista da je takav da mu treba kisa svake druge nedelje a ako padne veca kolicina ume da ga poplavi! Veoma brzo gubi vlagu a kad se napuni vode tesko se osusi!
Cicijev atar je isto rit ali ta zemlja ume da rasporedi vlagu ko kamila vodu! zemlja puca ali i dalje daje sve od sebe kako bi odrzala nekako potrebnu vlagu za biljke!